Провеждането на рали Дакар през 2019 г. е под въпрос.

...
Провеждането на рали Дакар през 2019 г. е под въпрос.
Коментари Харесай

Кризата в Перу поставя "Дакар 2019" под въпрос

Провеждането на рали " Дакар " през 2019 година е под въпрос. В основата на казуса е рецесията в Перу, където е планувано да се провежда едно от най-зрелищните автомобилни надпревари.

" Искаме да създадем всичко допустимо, с цел да може " Дакар " да се организира ", сподели министър-председателят Сесар Виянуева. Очаква се окончателното решение да бъде взето до часове.

Откази да се включат в организацията на конкуренцията пристигнаха от Чили, Еквадор, Боливия и Аржентина. Така за първи път, откогато през 2009 година надпреварата се реалокира в Южна Америка, за хазаин беше избрана единствено една страна.

Плановете са идващият сезон да стартира в Лима на 6 януари и да има 10 стадия, което е с четири стадия по-малко по отношение на " Дакар 2018 ".

Правителство в Перу планува стесняване на бюджета. Виянуева уточни, че министерствата на културата, търговията, стопанската система и образованието поставят старания за позитивен процес. " Това е събитие от най-висока значимост за страната, защото е явно, че притегля вниманието към Перу ", сподели министър-председателят.

Фотогалерия: Приключението "Дакар 2018 " >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР