Провеждането на парламентарен контрол несъмнено е една от най-важните процедури.

...
Провеждането на парламентарен контрол несъмнено е една от най-важните процедури.
Коментари Харесай

Явор Божанков: Служебният министър на отбраната крие определени договори за това как са харчени пари

„ Провеждането на парламентарен надзор безспорно е една от най-важните процедури. Както и един от методите народните представители да наблюдават и управляват изпълнителната власт, която работи за народа. За да следим обществените разходи, кой по какъв начин ги разхожда и с кого работи, ние употребяваме парламентарен надзор. В тази връзка желаех от 5-ма министри да ми бъдат предадени контракти и съм показал съответен интервал. Служебният министър на защитата Димитър Стоянов явно не е схванал въпроса. Г-н Димитър Стоянов обаче ми дава отговор с един лист с контракти, само че съответните такива липсват. Това дали е инцидентно, или по-скоро напълно неслучайно, обезсмисля процедурата по парламентарен надзор. Аз не мога да кажа на моите гласоподаватели по какъв начин са харчени техните средства. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Явор Божанков от трибуната в Народното събрание.

Той насочи молба посредством управлението на Народно събрание да се изпрати писмо до съответните министри, с цел да спазят те своите отговорности, както и да предадат въпросните контракти. „ Естествено, аз мога да отида в съответното министерство, може би с медии, и да желая съответните контракти. И съм подготвен да го направя. Няма да оставя това по този начин. По един или различен метод тези контракти ще бъдат дадени. И ще стане ясно кой с кого и на какви цени е работил. Никой министър, пък бил той и от служебните – да не си вършат илюзии, че като са служебни не подлежат на надзор. За да не стигаме до крайности – аз ви апелирам за подпомагане, защото министрите отхвърлят да го създадат “, приключи Божанков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР