Провеждането на Откритото първенство на Австралия през януари 2021 година

...
Провеждането на Откритото първенство на Австралия през януари 2021 година
Коментари Харесай

Провеждането на Australian Open 2021 е под въпрос, ето причината

Провеждането на Откритото състезание на Австралия през януари 2021 година е сложено под подозрение поради ковид. Причина за това е информацията, че националният авиопревозвач " Куонтъс " (Qantas) ще приключи всичките си интернационалните полети до март идната година поради инфекцията, защото проблемите с разпространяването на COVID-19 в международен мащаб не престават, макар всички подхванати ограничения.

Спортният календар беше съществено повлиян от началото на пандемията през тази зима, а тенисът беше измежду най-засегнатите, като сезонът беше пресечен за пет месеца от март до август, а това докара до анулацията на " Уимбълдън " за първи път след Втората международна война и до пренасрочването на " Ролан Гарос " за края на септември.


Австралия има относително малко инфектирани с ковид с към 10500 души, като едвам 2500 случая от тях са дейни. Страната се оправя добре с пандемията за разлика от други от огромните страни. Поради тази причина австралийското държавно управление планува въвеждането на строги рестриктивни ограничения за пътуващите към Австралия, с цел да ограничи опциите COVID-19 да бъде пренесен в страната от чужбина.

Смята се, че точно държавното управление е оказало напън за решението на " Куонтъс ", което може да се окаже основно за отлагането на Откритото състезание на Австралия, защото състезателите ще имат лимитирани благоприятни условия за пътешестване до Мелбърн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР