„Провеждането на извънредна сесия на Пловдивския общински съвет по темата

...
„Провеждането на извънредна сесия на Пловдивския общински съвет по темата
Коментари Харесай

Красимир Трифонов се обяви за извънредна сесия на Пловдивския общински съвет ОбС по темата „Пловдив 2019”

„ Провеждането на изключителна сесия на Пловдивския общински съвет по тематиката „ Пловдив - европейска столица на културата 2019 " е освен належащо, само че и неотложно в незабавен порядък ", разяснява водачът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов. Той е безапелационен, че реализацията на самодейността изисква подготвеност във висша степен, а не спонтанни кадрови решения.

„ Управляващите би трябвало да си дават сметка, че на този стадий идеята, която сплоти пловдивчани, наподобява под въпрос ", посочи ръководителят на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - Пловдив.
Той напомни, че на вчерашната сесия съветникът на левицата Димитрина Вакрилова настоя за настрана съвещание, на което да бъдат изяснени всички въпроси към работата на Фондацията, осъществяването на програмата и финансовите аспекти на активността. Казусът с член на УС на Фондация„ Пловдив 2019 " е напълно в полето на ГЕРБ, групата на Българска социалистическа партия не е взела участие в гласуването. Пропуските в протоколите от съвещания на Управителния съвет обаче повдигат въпроса за документалната точност и това е сериозен проблем.

„ Съветниците четат и се осведомят от документите, не участват физически на разискванията ", добави Трифонов. Според него, още идната седмица би трябвало да се свика съвещание, защото въпросите не търпят отсрочване. „ Не става въпрос единствено за освобождението на един или различен член на УС, за промяна на един или различен изпълнителен шеф на Фондацията. Има информативен вакуум по отношение на държавната дотация за самодейността. Какво се случва с Тютюневия град, откакто складовете изгоряха. Кои са другите принадлежности за постигането на задачата да сме заслужен хазаин на европейската просвета през 2019? ", очерта дискусионните въпроси ръководителят на пловдивските социалисти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР