Провеждането на честен изборен процес - така, че да не

...
Провеждането на честен изборен процес - така, че да не
Коментари Харесай

Симеонов: Честен изборен процес в Пловдив – това поставихме като тема пред главния прокурор и МВР-министъра

Провеждането на почтен избирателен развой - по този начин, че да не се повторят операциите от 2015 и 2011 година в Пловдив. Това поставихме като акцент в диалозите ни с основния прокурор Сотир Цацаров и МВР-министъра Младен Маринов на среща в София в понеделник, съобщи пред предизборната шатра на локалната коалиция НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив през днешния ден водачът на НФСБ Валери Симеонов.

„ Доколкото имам информация, в този миг би трябвало към този момент да е завършил и диалогът с началника на полицията господин Рогачев, който през днешния ден е извикан в София, с цел да му се дадат инструкции за запазване на честността на вота в деня на изборите на 27 октомври в Пловдив “, добави Валери Симеонов.



„ Конкретно – ние поставихме изискванията за една прецизна и действена съгласуваност сред прокуратурата и полицията, по този начин както го приехме в Изборния кодекс. Акцентирахме върху действието на изборни щабове с прокуратурата и полицията, които да подсигуряват през целия месец на акцията и в изборния ден прозрачността на изборния развой.



Акцентирахме върху тази съгласуваност, върху бързата реакция при подаване на сигнали и най-много върху задържането на униформени служители на реда в циганските квартали до края на изборния ден “, сподели Валери Симеонов.

Той напомни горчивия опит от изборите преди 4 години, когато към пет, пет и половина полицията беше изтеглена от циганските квартали и тъкмо тогава резултатът беше „ извърнат “.

„ Когато на тумби, на тумби, водени от техните тартори, ромите отидоха и гласоподаваха за настоящия кмет Тотев и надлежно - от водещ на балотажа Славчо Атанасов остана втори със напълно дребна разлика “, сподели Валери Симеонов.



По думите му резултатът е бил „ извърнат “ откакто са били „ вкарани главните настоящи лица в пиесата „ Нечестни избори “, а точно циганските гласоподаватели.

Така че в този момент ние постигнахме безапелационен ангажимент и от основния прокурор и от министъра на вътрешните работи, че униформена полиция ще има в кварталите чак до края на изборния ден “, заключи Валери Симеонов.

„ Абсолютна предизборна операция “. Така Валери Симеонов отговори на популяризираната в Пловдив теза, че в случай че кметът не е от ГЕРБ – няма да има пари за града.

„ На това по единствения безапелационен метод мога да отговоря, че в случай че няма финансиране на Пловдив - няма да има ръководеща коалиция “, безапелационен бе Валери Симеонов. „ Пари за Пловдив ще има и няма по какъв начин да бъдат спрени, тъй като това ще сложи обединението на голямо тестване “.

Валери Симеонов не изключи обстоятелството, че в Пловдив ще има корпоративен избор. „ За страдание, имам точната информация, че нашите сътрудници от ГЕРБ са заели огромна част от по-крупните компании, в това число и такива, които имат монополна позиция на пазара в Пловдив - в областта на услугите, дори и на производството.

Което прави изборната битка значително неравностойна, само че аз считам, че пловдивчани задоволително добре познават Славчо Атанасов и имат разсъдък да създадат верния избор “, акцентира водачът на НФСБ.

Той беше безапелационен, че Славчо Атанасов е задоволително умел, с цел да му се бърка в работата някой. „ Като водач на Националния фронт за избавление на България декларирам, че нито аз, нито управлението на НФСБ по някакъв, какъвто и да било метод ще се бърка в работата на бъдещия кмет Славчо Атанасов.

Доказали сме от дълго време, че НФСБ прави своя избор, гласоподава доверие, само че не се бърка в оперативната работа на своите избраници “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР