Провежда се усилена подготовка и се извършват активни действия за

...
Провежда се усилена подготовка и се извършват активни действия за
Коментари Харесай

Институциите се готвят за вота, над 600 полицаи ще пазят ред...

Провежда се усилена подготовка и се правят дейни дейности за обезпечаване на естественото протичане на идните избори за народни представители, които са планувани за 02.10.2022г. Дейностите осъществявани в тази посока се реализират от чиновниците на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, сътрудниците им от Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и други структури на вътрешното министерство. Над 600 чиновници на Министерството на вътрешните работи ще наблюдават за естественото протичане на изборния ден в района, защитата на Районната изборна комисия, местата за гласоподаване, стационарните и преносими изборни секции, съпровождането на изборните материали и машините за гласоподаване, за спазването на публичния ред, обезпечаване на пожарната сигурност и отбраната на популацията. Сформирани са оперативни щабове в регионалната дирекция и районните ръководства, мобилни екипи за инспекции на сигнали, групи за реализиране на ефикасен информативен продан с Министерството на вътрешните работи, ДАНС, Районната изборна комисия, регионалната и общинските администрации, с окръжната и районната прокуратура в региона. Извършени са инспекции за пожарната сигурност на изборните пространства и местата за предпазване на изборните материали. 

 

Бюлетините към този момент дойдоха в региона и са разпределени във всички 12 общини, където се охраняват от полицейски чиновници. На 01 октомври под полицейски конвой всички изборни материали и машини за гласоподаване ще бъдат превозени и доставени в изборните секции на територията на цялата област. В тази връзка в гр.Пазарджик и в другите общински центрове може да се наложи краткотрайно ограничаване на придвижването пред постройките на общините, до момента в който трае разпределението и превозването на изборните материали. За времето от 12.00ч. на 01 октомври до привършване на процедурата по разпределение и предаване на изборните материали на секционните изборни комисии ще бъде прекратено придвижването на МПС по бул. „ България ” от кръстовището с улица „ Цар Шишман ” до кръстовището с ул. „ Екзарх Йосиф ”. Подобно ограничаване важи и за 02 октомври/неделя/ и касае придвижването на МПС по бул. „ България ” от кръстовището с улица „ Цар Шишман ” до кръстовището с ул. „ Княз Александър Батенберг ” до привършване на приемането на изборните материали в Районната изборна комисия. На място ще бъдат ситуирани екипи на полицията, на общинската администрация в Пазарджик, както и преградни уреди.

 

Припомняме, че по време на изборите полицейските чиновници ще бъдат ситуирани вън от секциите, като няма да позволяват лица с държание накърняващо положителните нрави, както и въоръжени и носещи предмети рискови за живота и здравето на жителите. При нужда и след постъпило искане от страна на ръководителя на секционната изборна комисия чиновниците на Министерство на вътрешните работи могат да окажат подпомагане за възобновяване на реда и спокойствието в секцията.

 В региона подпомагане на сътрудниците си за защита на публичния ред ще оказват и екипи на Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив.

 

В бранш " Български документи за идентичност " при ОДМВР-Пазарджик и районните ръководства в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище е създъдена организация за подпомагане на жителите от региона да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР