Провежда се извънредно заседание при премиера Бойко Борисов, целта е

...
Провежда се извънредно заседание при премиера Бойко Борисов, целта е
Коментари Харесай

Теменужка Петкова даде много ценен съвет на Румен Овчаров заради скандалното му изказване за ЧЕЗ

Провежда се изключително съвещание при премиера Бойко Борисов, задачата е да се чуят проблемите и да се вземат решения с язовирите. Тези проблеми са в действителност скъпи, само че за нас като държавно управление, е по-скъп живота и здравето на хората. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на bTV.

Тя уточни, че министър председателят Борисов я е освободил от началото на съвещанието, с цел да бъде посетител в предаването. Българските жители би трябвало да бъдат спокойни “, уточни още Петкова.

„ НЕК стопанисва най-големите сложни язовири в страната. Проблемът е с тези дребни язовири, които се намират в дребните общини. Но считам, че в границите на днешното съвещание ще се откри решение “, сподели още министърът.

Петкова разяснява и хвърлената от нея оставка и връзките ѝ с Гинка Върбакова.

„ Г-жа Върбакова я познавам от 20 години. И нея и цялото ѝ семейство. Наш общ прочут ни срещна, който в следствие ѝ стана кум. Това са младежи, които не са взели участие в приватизационни покупко-продажби. Интелигентни хора. Съпругът ѝ е с обазование атомна физика “, изясни Петкова.

„ В късния следобяд в петък, когато стана ясно, че „ Инерком “ са в с договорката за ЧЕЗ, сега, в който аз разбрах за тази информация, персонално за себе си аз взех решение, че би трябвало да направя тази крачка “, аргументира оставката си Петкова.
„ Ако има и най-малкото подозрение за даден проблем, той би трябвало да се тушира “, съобщи още тя.

„ Аз разговарях с премиера. След като в петък видяхте какво се случи в Народното събрание. Обсъдихме и той също смяташе, че това е най-хубавият ход, най-хубавото решение “, съобщи тя.

Министърът разказа своето мнение за Гинка Върбакова.
„ Гинка е млад образован и честен човек, занимава се с частен бизнес, за разлика от мен. Аз, за разлика от тези младежи, нямам този усет. Ние сме в напълно разнообразни поприща и не сме имали общи бизнес инициативи “, уточни Петкова.

Тя разяснява и договорката сред „ Инерком “ и ЧЕЗ. „ Това е дребна компания, основана особено да взе участие в тази договорка. Това беше обяснено от финансовите специалисти. Но зад нея стоят останалите компании. Аз не мисля, че някои счита, че точно госпожа Върбакова ще се занимава с тези дребни елементи. По същата скица беше продадено и другото електроразпределително сдружение “, съобщи Петкова.

„ Категорично българската страна не взе участие в загадка договорка “, отсече Петкова във връзка думите на Румен Овчаров, че има загадка договорка сред българското държавно управление и ЧЕЗ.

„ С кой е сключил договорка тогавашното държавно управление, тогавашните ръководещи да продадат 76% от ЕРП-тата си. Стратегията е 217 страници, поучавам господин Овчаров да я прочете.

По думите на Петкова би трябвало да бъдем доста деликатни във връзка желае на ЧЕЗ в Арбитражния съд. Ние като българска страна би трябвало доста деликатно да обмислим всеки един подробност.

Беше решението на премиера и нашите съдружни сътрудници, за което благодаря за доверието. Приемам оставането си като една огромна отговорност. След този акт от подаване на оставката, аз получих огромна поддръжка и я одобрявам като огромна отговорност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР