Провежда се акция по изваждането на автобуса с 40 екскурзианти,

...
Провежда се акция по изваждането на автобуса с 40 екскурзианти,
Коментари Харесай

Провеждат акция по изваждане на автобуса, паднал в дере край Миладиново

Провежда се акция по изваждането на рейса с 40 екскурзианти, който ден по-рано падна в дере край село Миладиново. Това оповестиха от Oбщината в Бургас. Кметът на крайморския град Димитър Николов е дошъл на мястото на случая, а по-рано е посетил лечебните заведения, където са настанени потърпевшите.

Документите, телефоните и персоналните багажи на хората са към момента в авариралия рейс. Те ще бъдат разказани от полиция и изпратени в Бургас, откакто е допустимо влизането в транспортното средство.

Състоянието на пациентите от авариралия рейс е устойчиво. В момента хората, общо 9 души, с по-сериозни контузии са настанени в УМБАЛ Хасково. В болничното заведение в Харманли са приети в болница 4 дами и две деца, а в Свиленград - една жена.

Днес 10-годишното момче, потърпевшо от злополуката, е било превозено за в допълнение фотоси и проучвания до УМБАЛ Хасково. Резултатите са положителни, няма съществени контузии и ще бъде върнато при майка си и брат си в здравното заведение в Харманли, показват от община Бургас.

По думите на Николов хората към момента в сериозен потрес, изключително лидерът на рейса. Той е със съществени контузии, само че без заплаха за живота. Тялото на умрялата жена е разпознато от околните й, катафалка от Бургас ще я транспортира.

Към днешна дата не се постанова транспортираме с коли за спешна помощ на пациенти до морския град. Ще се държи връзка с шефовете на болничното заведение и при опция или нужда хората ще бъдат превозени до Бургас, споделя още градоначалникът.

Николов изрича сърдечни благодарности на шефовете на трите лечебни заведения в Хасково, Харманли и Свиленград- доктор Гелов, доктор Чанкова и доктор Ермов, както и на всички лекари и медицински сестри за грижата и помощта, която оказват на пациентите от Бургас.

Бургаският кмет благодари на органите на реда за експедитивната и виновната им реакция след случая.

В неделя малко след 18:00 часа рейсът с екскурзианти, пътуващ от Гърция към Бургас, се прекатурна в дере край свиленградското село Младиново. При злополуката почина 68-годишна жена, а други 19 души бяха ранени и надлежно откарани в лечебните заведения в Хасково, Харманли и Свиленград.

По думите на окръжния прокурор на Хасково Иван Стоянов версиите за случая са две - човешка неточност и придвижване с несъобразена скорост съгласно пътната настилка, другата - ненадейно изникнала техническа нередовност. Шофьорът е обяснил, че на завой рейсът е поднесъл и е излязъл от мокрия път.

Установяват се аргументите за злополуката. Разследването по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР