"Проведохме три кръга преговори и макар на моменти те да

...
"Проведохме три кръга преговори и макар на моменти те да
Коментари Харесай

Мей: Страната ни никога не се е чувствала у дома си в ЕС

"Проведохме три кръга договаряния и въпреки на моменти те да бяха тежки, е ясно, че с помощта на професионализма и усърдието на Дейвид Дейвис и Мишел Барние, постигнахме съответен прогрес по доста значими въпроси ", съобщи Мей, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В днешната си тирада в италианския град Флоренция, тя изрази упоритостта си да откри излаз от задънената улица в договарянията за Брекзит, като акцентира, че и двете страни имат "дълбоко възприятие за отговорност " да подсигуряват, че раздялата им ще премине "гладко и рационално ".

За да се реализира излизането на Обединеното кралство по този метод и с цел да може бизнесът и хората да се нагодят към новите условия, тя предложи двугодишен временен интервал, през който "хората ще могат да идват, да живеят и да работят в Обединеното кралство, само че ще има регистрационна система, значима подготовка за новия режим ".

Тя съобщи, че Англия ще си извърши уговорките към бюджета на Европейски Съюз. "Не желая сътрудниците ни да се опасяват, че ще платят повече или ще получат по-малко през останалата част от сегашния бюджетен проект, в следствие от решението ни да напуснем ", сподели Мей.

Тя опита да изясни за какво гласоподавателите в Обединеното кралство не усещат Европейски Съюз като неразделна част от своята същина, само че увери, че Англия няма да изостави европейските си съседи.

"През цялото си участие Обединеното кралство в никакъв случай не се е чувствало вкъщи си в Европейския съюз ", сподели Мей. По думите й британците в никакъв случай не са възприемали Европейски Съюз като неразделна част от историята си, каквато е той за други нации в Европа.

Успехът в договарянията за Брекзит е "в интерес на всички ", сподели тя. "Преминаваме през сериозен интервал ", само че "когато сме дружно, можем да реализираме положителни резултати ", сподели Мей и добави, че задачата е по-добро бъдеще за всички европейски жители, съобщи Франс прес.

Тя счита, че в случай че двете страни не съумеят да реализират договорка, това ще нанесе "тежък удар " върху бъдещето на Европа и затова прикани водачите на Европейски Съюз да подходят с повече креативност и упоритост в договарянията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР