Проведохме среща по искане на министър-председателя на Република Северна Македония

...
Проведохме среща по искане на министър-председателя на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Нинова след среща със Заев: Уважаваме нашето партньорство, но над него поставяме българския национален интерес

 " Проведохме среща по искане на министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев и водената от него делегация в България. Обсъдихме двустранните връзки в подтекста на присъединението на Република Северна Македония към Европейския съюз. Изразихме следната позиция:

Ние постоянно сме подкрепяли присъединението на Република Северна Македония към Европейския съюз. Подкрепихме Договора за добросъседство, както и декларацията на българското Народно заседание. Приветстваме разговора на най-високо ниво, само че не утвърждаваме езика на омразата, който съществува в Република Северна Македония към България, дискриминирането по отношение на хора, които там се дефинират с българско съзнание, както и изкривяването на историческите обстоятелства и историческата истина.

Разбираме изцяло, че към нас като партия упованията са още по-големи, в сравнение с към другите партии, защото ние и Социалдемократическия съюз, който ръководи в Република Северна Македония отпред със Зоран Заев сме сестрински партии и участваме в общите интернационалните организации на социалистическите и социалдемократическите партии. Ние сме сътрудници, ние сме и другари, почитаме това другарство и партньорство, само че над него слагаме България и българския народен интерес. Затова декларирахме, че нашата позиция остава непроменена. А тя е, че към този миг не са налице условия за предоставяне на единодушие от страна на България за начало на договаряния за участие на Република Северна Македония в Европейския съюз.

Заявихме, че оставаме отворени за разговор на всички нива за търсене на решение на въпроса, защото кардиналната ни позиция е, че присъединението на Република Северна Македония към Европейския съюз е гаранция за района и е опция за неговото развиване ", ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР