Проведохме ползотворна среща в дни на изпитания. Каквато и да

...
Проведохме ползотворна среща в дни на изпитания. Каквато и да
Коментари Харесай

Румен Радев: Нищо не може да оправдае войната в Украйна

Проведохме ползотворна среща в дни на тествания. Каквато и да е историята, какъвто и да е претекстът, нищо не може да оправдае потъпкването на националния суверенитет на Украйна. Това сподели на конференция в Букурещ президентът след среща с румънския президент Клаус Йоханис.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2566
Войната трансформира радикално средата на сигурност в Европа. Системата за сигурност рухва пред очите ни. Войната слага нашите стопански системи пред големи тествания. Всички тези процеси консолидират единството и решимостта за координирани дейности в целия набор на интернационалните връзки, съобщи Радев.

Румъния и България споделят обща отговорност за степенувани ограничения за въздържане и защита, за гарантиране на сигурността в нашия район. Не е инцидентно, че България има второто най-голямо наличие след Съединени американски щати в многонационалната дивизия Югоизток, означи президентът.

Правим всичко допустимо да предоставим на бежанците от Украйна не просто покрив и храна, а да им дадем опция за работа, за храна, за здравно обслужване. България е изключително съпричастна освен тъй като имаме дълбока диаспора в Украйна, само че тъй като и като общество споделяме хуманни полезности, добави той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР