Проведоха се три хакатона, от които два за две седмици!“Code

...
Проведоха се три хакатона, от които два за две седмици!“Code
Коментари Харесай

Обединяване на екология и технология за устойчиво бъдеще



Проведоха се три хакатона, от които два за две седмици!
“Code of the Future-Hackathon Edition ” на 8-10 декември 2023 година, където възпитаници на възраст 15-18 година демонстрираха по какъв начин технологиите могат да служат на екологията. " CodingKids " на 9 Март, където възпитаници от главните учебни заведения на възраст от 8 до 14 години демонстрираха своите програмистки умения. Особено забавно е, че ръководителите на тези дребни програмисти бяха възпитаници от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения. Това сътвори неповторима връзка сред поколенията на софтуерно насочени възпитаници и даде на по-младите участници опция да се учат от по-опитни връстници, които към този момент са създали първите си стъпки в света на програмирането.IWD TeensInAI Local Techathon! за възпитаници на възраст сред 15-17 година Тук се включиха и менторите на дребните програмисти. Екипи от възпитаници участваха в създаване на планове по тематики: Чистотата на града, Здраве, Опазване на природата.


Защо това е значимо за еколозите от клуб „ Зелен кръг “?

Първо тъй като те също бяха част от участниците – като ментори и като състезатели. И второ, тъй като по този начин организираха акцията „ Технологиите в услуга на бъдещето “, която е част от план BGENVIRONMENT-3.001-0015-C01 „ Прилагане на ограничения за възстановяване на екологичното обучение на подрастващите в Бургас “. Те приготвиха материали, подредиха галерия от рисунки взели участие в състезанието „ Световния климат: мисли световно, действай локално “ по плана, изготвиха викторина „ Кой да знае? “ със занимателни въпроси фокусиращи се върху значимостта на опазването на околната среда. В нея с изключение на участниците се включиха и уредниците на събитията. Тези интензивности сътвориха опция за учащите се да се включат интензивно в разискването на екологични проблеми и софтуерни решения за тях.





Участниците в хакатоните с интерес разгледаха изложените училищен произведения и направиха своя ранглиста на най-хубавите измежду тях. С доста страсти беше съпроводена викторината и избрани спечелилите във всеки кръг. Важно е да се означи, че присъединяване на клуб " Зелен кръг " освен даде опция за развиване на програмистическите умения на участниците, само че и за създаване на осведомени и виновни жители, които схващат връзката сред технологиите и екологичната резистентност. Тези начинания имат капацитет да вдъхновят и стимулират младежите да се ангажират с проблемите на околната среда и да търсят новаторски решения за тяхното решение. В резултат на това, присъединяване на клуб " Зелен кръг " в хакатоните играе значима роля в развиването на екологичното обучение и насърчаването на стабилно развиване в обществото.

„ Този документ е основан в границите на план „ название ”, който се реализира с финансовата поддръжка на Програма „ Опазване на околната среда и климатичните промени ”, посредством ФМ на ЕИП 2014-2021 година “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР