Проведено е най-мащабното проучване за влиянието на брата близнак върху

...
Проведено е най-мащабното проучване за влиянието на брата близнак върху
Коментари Харесай

Братът близнак изглежда има негативен ефект върху сестра си

Проведено е най-мащабното изследване за въздействието на брата близнак върху живота на сестра му. Според резултатите от него, дамите, които са споделяли утробата на майка си с брат близнак е с 15,2% по-вероятно да не завършат гимназия, с 3,9% по-вероятно да не завършат висше обучение и с 11,7% по-вероятно да не се омъжат. И това не е всичко - те печелят с 8,6% по-малко, безработицата измежду тях е с 3,2% по-висока и раждат с 5,8% по-малко деца.

Данните за това изследване се основават на 728 842 раждания, в това число 13 800 близнаци в Норвегия, сред 1967 и 1978 година Взети са поради и други фактори, като месец и година на раждане, обучение на майката, възрастта ѝ по време на раждането и тежестта на бебето.
 Снимка 413943

Изследването наблюдава 30 години от живота на близнаците - от раждането, през израстването до съзряването и демонстрира, че братът близнак оказва доста въздействие върху сестра си. Учените допускат, че това се дължи на обстоятелството, че момичето е било изложено на повишени равнища на тестостерон в продължение на толкоз дълго време.

Друга причина можело да бъде израстването с брат близнак, т.е. причина, която не е физиологична. Но откривателите открили, че същите зависимости се следят и при девойките, чиито братя близнаци са умряли скоро след раждането или в границите на една година след него. Това демонстрира, че повода се крие някъде в интервала преди близнаците да се родят.

На пръв взор този проблем визира малко хора на фона на цялото население на света, само че със честите ин витро процедури се раждат от ден на ден разнополови близнаци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР