Проведените днес консултации при областния управител за състав на РИК-Враца

...
Проведените днес консултации при областния управител за състав на РИК-Враца
Коментари Харесай

Спокойно и без скандали партиите не се разбраха за РИК във Враца /снимки/

Проведените през днешния ден съвещания при регионалния шеф за състав на РИК-Враца не приключиха с съгласие, научи организация BulNews.
Съставът на РИК – Враца е от 13 членове, в това число ръководител, двама заместник-председатели и секретар, като се съблюдава съотношението сред партиите и обединенията.
С консенсус беше признато предлагането на коалиция ГЕРБ-СДС длъжността ръководител на РИК-Враца да бъде заемана от юриста с опит в работата на районните комисии Лора Младенова-Атанасова. 
Кандидатурите за секретарското място провокираха разногласия, което ще наложи ЦИК да вземе решение и да дефинира кой от излъчените претенденти ще заема противоречивата позиция. Причината бе, че нито Движение за права и свободи, нито Българска социалистическа партия отстъпиха от желанието си за него.
На консултациите участваха Красен Кръстев и Ирина Иванова от коалиция ГЕРБ-СДС,  Марина Ташева и Красимир Колев от “Демократична България- обединяване ”, Светлана Георгиева от “Продължаваме Промяната ”, Евгени Белии от Българска социалистическа партия, Борислав Банчев от Движение за права и свободи, Ивайло Папов от “Възраждане ” и Павлин Коцев от “Български напредък ”.
Решението на ЦИК за състав на РИК-Враца се чака до 10.02.2023 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР