Проведени са срещи с ръководствата на училищата, с представители на

...
Проведени са срещи с ръководствата на училищата, с представители на
Коментари Харесай

Засилени проверки на МВР във връзка с абитуриентските балове

Проведени са срещи с управленията на учебните заведения, с представители на охранителните компании, които се грижат за сигурността в учебните заведения, заяви Министерство на вътрешните работи на брифинг по отношение на ограниченията за идните абитуриентски балове.

" Проведени са срещи-беседи както с възпитаници, по този начин и с техните родители по отношение на плануваните екскурзии, с цел да се провежда безвредното предвижване на зрелостниците, свързани с колони от коли. Напомняме на зрелостниците за ръководството на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол или наркотични субстанции и какви са последствията. Организирани са срещи с районните ръководства на образованието и с Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " във връзка с проведените пътувания, като се инструктаж на водачите на транспортните средства, с които се транспортират учениците ", съобщи Мария Ботева от отдел " Пътна полиция ".
По думите ѝ сега поради матурите в доста от дните, в които учениците не учат, те вземат участие в разнообразни проведени прояви.

" Правят се контролни инспекции на водачите на рейсове и микробуси. Призовавам зрелостниците да не се демонстрират през прозорците или други отвори ", добави Мария Ботева.
Съставени са протоколи за предизвестие към зрелостници, формирани са 102 актове. На място са открити 3 нарушавания за алкохол, 232 за скорост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР