Проведени са срещи с представители на учебните заведения, където ще

...
Проведени са срещи с представители на учебните заведения, където ще
Коментари Харесай

Какви мерки предприема МВР за абитуриентските балове?


Проведени са срещи с представители на образователните заведения, където ще се състоят абитуриентските тържества. Проведени са и срещи с компаниите, охраняващи тези учебни заведения. Разпоредено е на шефовете на регионалните дирекции да съберат информация за осъществяване на спонтанни и проведени пътувания отвън обслужваната от тях територия. Това се прави за да се координират дейностите сред обособените структури и недопускане да се нарушава публичният ред, осъществяване на закононарушения и пътно-транспортни катастрофи. Това съобщи на брифинг Венцислав Велинов от „ Охранителна полиция ” във връзка ограниченията, които се подхващат по отношение на идните абитуриентски балове.

По думите на полицейски инспектор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП, още през април са извършени срещи в учебни заведения в цялата страна по отношение на плануваните екскурзии по време на баловете. „ Целта е да се обезпечи безвредното напредване на абитуриентските групи до избраните пунктове за събиране. В беседите, които организираме с тези към този момент зрели хора, акцентираме на това, че даже по време на празниците Законът за придвижване по пътищата също работи с цялостна мощ ”, уточни тя.

„ Съвместно с сътрудниците от „ Пътна полиция ” и районните ръководства по места – са взети превантивни ограничения и за територията на София ”, акцентира от своя страна Петър Петров от отдел „ Охранителна полиция ” на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР