Проведени са срещи с представители на учебните заведение, местата където

...
Проведени са срещи с представители на учебните заведение, местата където
Коментари Харесай

МВР с мерки за гарантиране на реда и нормалното протичане на тържествата на зрелостниците

Проведени са срещи с представители на образователните заведение, местата където ще се състоят абитуриентските тържества и охранителните компании, виновни за обектите.

На шефовете на регионалните дирекции е разпоредено навреме да се осведомят за осъществяване на спонтанни и проведени пътувания отвън обслужваната от тях територия, за да се координират дейностите сред обособените структури за недопускане на нарушавания на публичния ред, осъществяване на закононарушения и пътнотранспортни катастрофи, съобщи контрольор Венцислав Велинов от „ Охранителна полиция ”, ГДНП.

По отношение на пътната сигурност, още през април са извършени срещи с управленията на учебните заведения, с родители, зрелостници и учители, заяви контрольор Мария Ботева от „ Пътна полиция “, ГДНП. Тя напомни, че Законът за придвижване по пътищата се отнася за всички, по тази причина и в случаите, когато зрелостниците са пасажери в транспортното средство, следва да са с подложен колан/каска. Тя подсети, че неспазването на това условие се глоби от закона с санкция от 50 лв. за пасажера, само че същата глоба се постанова и на лидера. Инспектор Ботева обърна особено внимание на тези зрелостници, които имат желание сами да ръководят транспортните си средства по време на баловете – никога те не трябва да сядат зад кормилото след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, и уточни, че в случаите когато се откри ръководство след приложимост на алкохол над 0,8 на 1000, това се смята за закононарушение, а законът планува и наказване „ отнемане от независимост “. Наказания в сходен случай са планувани и за притежателя на моторното транспортно средство. Подробности и рекомендации към зрелостниците, техните родители и водачите, които ще транспортират зрелостници могат да бъдат открити на уеб страницата на Пътна полиция.

„ Съвместно с сътрудниците от „ Пътна полиция ” и районните ръководства по места са взети превантивни ограничения и за територията на София ”, акцентира ст.инспектор Петър Петров от отдел „ Охранителна полиция ” на Столична дирекция на вътрешните работи.

На притежателите и шефовете на заведенията, в които ще честват зрелостниците, са изпратени наставления за недопускане на нарушавания на публичния ред. Той подсети, че след 22 часа в заведенията лица до 18-годишна възраст без компаньон не следва да се позволяват. Най-много празнуващи в София се чака да има на 24 май, когато ще са баловете на зрелостниците от 30 столични учебни заведения. Те ще отбележат събитието в 18 обекта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР