Проведената днес в Областна администрация работна среща за развитието на

...
Проведената днес в Областна администрация работна среща за развитието на
Коментари Харесай

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

Проведената през днешния ден в Областна администрация работна среща за развиването на Летище Бургас сплоти бизнеса, локалната и държавната власт . Срещата бе инициирана от регионалния шеф Пламен Янев и мина в двучасова оживена полемика .

На срещата участваха туроператори, туристически организации, Асоциацията на Българската авиационна промишленост, Клуб на хотелиера, Обединение „ Бъдеще за туризма “, Съюз на притежателите, Сдружение Рафаело, както и кметовете на общините Камено – Жельо Вардунски, Руен – Ахмед Мехмед, Сунгурларе – Димитър Гавазов, Созопол – Тихомир Янакиев. Всички други общини в района изпратиха заместник-кметове и представители като се изключи Община Айтос.

На дневен ред бе подложен въпросът за съответни дейности, посредством които да се спре тревожната наклонност за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас . Участниците разгледаха разнообразни оферти и въпроси, които ще бъдат отправени към концесионера на Бургаското летище и към Министерство на превоза.

Към „ Фрапорт “ АД регионалният шеф ще насочи питане за аргументите, довели до настоящето ниско равнище на полети; каква е дълготрайната тактика за възобновяване на целогодишните полети; както и да дават относителен разбор на двете морски летища. Към Министерството на превоза запитванията са свързани с опциите на страната за влияние върху политиката на концесионера за реализиране на равнопоставеност сред двете летищата Варна и Бургас, както и опцията за изключване на Бургаското летище от концесионния контракт.

Работната среща. Снимка: Областна управа-Бургас

Участниците в срещата показаха, че ремонтът на пистите в действителност е належащ, само че „ Фрапорт “ би трябвало да сложи явен период на осъществяване , тъй че той да не пречи на туристическите сезони. Те разискаха и бъдещи ефикасни дейности на Фонда за развиване на Летище Бургас , в който общините да бъдат дейна страна при договарянето на бъдещи полети, както и при сключвания на контракти с самолетни компании.

Областният шеф Пламен Янев пое ангажимент да провежда среща с регионалните шефове на Ямбол, Сливен и Стара Загора за включване на тези райони към Фонда. Той ще провежда и следваща работна среща, на която да бъдат поканени и „ Фрапорт “, и Министерство на превоза.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР