Проведен е мониторинг на белоглавите лешояди в природен парк "Врачански

...
Проведен е мониторинг на белоглавите лешояди в природен парк "Врачански
Коментари Харесай

Загнездиха белоглавите лешояди във Врачанския балкан

Проведен е мониторинг на белоглавите лешояди в естествен парк "Врачански Балкан ", оповестиха от Дружеството за отбрана на хищните птици
В северните елементи на парка, на 10 разнообразни места, бяха следени кацнали при гнездата си белоглави лешояди, като в най-малко в две гнезда има мътещи птици. В региона на град Враца, в други две гнездови територии, са следени надлежно една и две двойки. В тези три гнезда още няма мътещи птици. Възможно е общият брой гнездящи двойки да е повече, само че все още не могат да се следят всички загнездили.
"Зимата е доста мека и птиците започнаха много рано, установихме първите двойки, които стартират да гнездят при белоглавите лешояди. Дано да няма някакви тежки, продължителни студове, пълен сняг, който да провали загнездилите птици. Строеж на гнезда гледахме при още три двойки, с изключение на тези, които наблюдавахме - двете гнездящи, които мътят ", сподели Георги Стоянов от Дружеството за отбрана на хищните птици.
Тази година се чакат да бъдат образувани над 10 двойки белоглави лешояди във Врачанския балкан. На места има птици, които вършат опити за съставяне на нови двойки. Птиците в региона са над 50. Една част от тях са млади, други са зимуващи от други региони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР