Проведе се среща между представители на Възраждане и представители на

...
Проведе се среща между представители на Възраждане и представители на
Коментари Харесай

Представители на "Възраждане" и посолството на Китайската народна република в България се срещнаха в София. Костадинов осъдил грубата американска намеса във вътрешните работи на Китай

Проведе се среща сред представители на " Възраждане " и представители на посолството в България на Китайската национална република.
Те разискаха въпроси, свързани с напрежението в Тайванския пролив и бъдещото на българо-китайското икономическо и политическо съдействие.

Костадинов отбелязал позицията на " Възраждане ", че Тайван е част от Китай и че те подкрепяли политиката за един Китай, която била част от нормите на интернационалното право.

От тази позиция Костадинов осъдил грубата американска интервенция във вътрешните работи на Китай, обвързвана с поддръжката за тайванските сепаратисти и изразил цялостна поддръжка за политиката на Китайската национална република в напъните ѝ за спазването на интернационалното право.

Били разисквани и въпроси, касаещи българо-китайското политическо и икономическо съдействие, като изразената позиция от страна на " Възраждане " е за привличане на нови съществени китайски вложения в България, най-много свързани с планове по трасето на най-големия международен, инфраструктурен план, стартират от Китай " Един пояс, веднъж ".

На срещата участвали от страна на " Възраждане " Костадин Костадинов – ръководител на " Възраждане ", Деян Николов – секретар на " Възраждане " и Йовка Димитрова – медиен консултант.

Представителите на посолството на Китайската национална република в България били Н. Пр. Дун Сяодзюн, дипломат на Китай в България, Фен Йенцюн, отговорник по политически въпроси при посолството на Китай в България и Шъ Чуен, трети секретар.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР