Проведе се специализирана полицейска операция за премахване на предметите от

...
Проведе се специализирана полицейска операция за премахване на предметите от
Коментари Харесай

От МВР са категорични, че няма да допуснат отново палаткови лагери по кръстовищата

" Проведе се профилирана полицейска интервенция за унищожаване на предметите от основни кръстовища в София. От началото на митингите приказваме, че те са нерегламентирани. Вчера, на база разбор, който вършим в Столична дирекция на вътрешните работи, беше взето решение за възобновяване на публичния ред и на придвижването по пътищата. За тази цел чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи са пристъпили към дейности към тези три места ". Това изясни шефът на " Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи Тони Тодоров по време на брифинг, представен от Нова телевизия.
От думите на Тодоров стана ясно, че няма да се допусне повече да има палаткови лагери по пътища и кръстовища.
Припомняме, че при профилирана полицейска интервенция в ранните часове на днешния ден бяха отстранени палатковите лагари във всички градове на страната.
" Използвана е физическа мощ единствено против едно лице, само че в границите на пълномощията на полицията. Има арестувани 12 лица. Трима от тях не са имали документи. Всички арестувани ще бъдат освободени, откакто им бъдат формирани актове за непокорство на полицейска заповед ", сподели Тони Тодоров.
По думите му в Столична дирекция на вътрешните работи са пристигнали и тъжби от недоволни жители. Една от тях е била с над 400 подписа. Те дебело са подчертали, че им се лимитира правото за свободно напредване.
От Министерство на вътрешните работи обясниха, че се работи и по подадените тъжби в връзка с напрежението по време на партийната конференция на ГЕРБ в " София Тех Парк ".
Какво се случи по-рано тази заран, четете в този материал.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР