Проведе се първият Национален исторически поход “Героите не умират –

...
Проведе се първият Национален исторически поход “Героите не умират –
Коментари Харесай

Проведе се първият Национален исторически поход “Героите не умират – 119 години от Илинденско -Преображенското въстание”

Проведе се първият Национален исторически поход “Героите не умират – 119 години от Илинденско -Преображенското въстание”, проведен от Сдружение Български щит в памет на героите от илинденско -преображенската епопея.

Участниците в похода, в три дни, минаха през Земенския пролом, посетиха къщата -музей на Владимир Димитров – Майстора, участваха на фолклорната стратегия, предоставена особено за случая от община Кюстендил, отдадоха респект на починалите за делото Македония, пред паметника на Тодор Александров и в местността Сенокос, където зам-директорът на РИМ- Кюстендил, доцент доктор Ангел Джонев изнесе сказка за подвига на въстаниците, организацията на самото въстание и значимата роля на Кюстендилския пункт в освободителните битки на нашите сънародници зад граница.

Специални благодарности сдружението изрича на Млад алпинист Петрич, за въвличането в запазване на родовата памет на децата, на Община Кюстендил за организацията на фолклорните осъществявания и обезпечения превоз на участниците до местността Сенокос.

“Ще организираме годишно този възпоменателен поход, тъй като мощно имаме вяра, че героите ще останат живи, до момента в който се помни делото им. Младите хора имат потребност от образец, който да следват.

Най-добрия образец ни е даден от нашите предшественици и от нас зависи да го следваме и предадем на идвашите генерации!”, сподели уредника на събитието Георги Анадолов, представител на съдружие Български щит.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР