Проведе се първият граждански дебат за българското председателство на ЕС.

...
Проведе се първият граждански дебат за българското председателство на ЕС.
Коментари Харесай

Гергана Паси за европредседателството ни: Първото впечатление е ключово

Проведе се първият цивилен спор за българското председателство на Европейски Съюз . Дискусията беше открита от ръководителя на " ПанЕвропа България " Гергана Паси. Тя акцентира, че първото усещане е основно .

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова показа целите на българското европредседателство. Павлова открои, че е значимо да бъдем положителни домакини .

" Сега е моментът да покажем, че България е нещо положително, нещо друго , че българите освен сме гостоприемни и положителни, само че и имаме с какво да допринесем към европейския дневен ред ", сподели Павлова.

Тя добави, че определеното мото " Съединението прави силата " носи посланието, че обединени сме по-силни .

 Шалове и вратовръзки подаряваме на гостите си по време на европредседателството
Шалове и вратовръзки подаряваме на гостите си по време на европредседателството

Подаряват и специфична емисия на сребърна монета

Първият приоритет, който уточни Павлова, беше напредък и конкурентоспособност . Като значими и значими тематики тя посочи сигурността, правораздаването и справедливостта .

Тя добави и кои са трите основни послания на председателството ни - консенсус, конкурентоспособност и кохезия . " Това са стълбовете, към които градим целите ", показа Павлова.

Като различен приоритет Павлова уточни сигурността и стабилността . По думите ѝ, във връзка с тази тематика се работи за това да се откри кои са по-ефективните механизми, с цел да се увеличи сигурността в изискванията на терористични офанзиви, хибридни закани. " Търсим ефикасни системи, а не просто да приемем една тактика ", посочи Павлова.

 Откриваме европредседателството на сцената на Народния спектакъл
Откриваме европредседателството на сцената на Народния спектакъл

Програма, отдадена на кирилицата, българските съкровища и обичаи

По отношение на укрепването на границите министърът сподели, че България има какво да покаже като външна, постоянна граница на Европейски Съюз . По думите ѝ, има обаче какво да се желае по укрепването на граничния надзор . Така наречената " политика за връщането " е един от " горещите картофи ", съобщи Павлова.

Министърът посочи и главните регламенти - основаването на работа за европейски прокурор, родителската отговорност при смесени бракове, директивата за банкет на мигранти и електронните доказателства.

Важни са тематиките за образованието и младежката безработица, акцентира Павлова.

Като значим акцент на полемиката Павлова уточни командироването на служащите.

Дали сме поръчката българското председателство да бъде Балканското председателство , сподели Павлова. " Искаме жителите на Балканите да усетят европейската съгласуваност ", добави тя.

Павлова изрази вяра, че най-късно през май 2018 година към този момент ще са съумели да излязат с явен проект за всяка страна на Балканите.

 Западните Балкани - тематиката на европредседателството ни
Западните Балкани - тематиката на европредседателството ни

Ние би трябвало да бъдем балансьорите, счита Лиляна Павлова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР