Проведе се първа среща между заместник-кмета с ресор Транспорт Савина

...
Проведе се първа среща между заместник-кмета с ресор Транспорт Савина
Коментари Харесай

Савина Петкова се срещна с превозвачите, поиска бързо решение за проблемите с линия 29

Проведе се първа среща сред заместник-кмета с сектор „ Транспорт ” Савина Петкова и шефовете на компаниите, които обслужват линиите от градския превоз на Пловдив. На нея бяха разисквани настоящите проблеми в обществения превоз, както и опциите за по-добра съгласуваност сред Община Пловдив и фирмите-превозвачи.

Всички участници се сплотиха към това, че e належащо да има регулярни срещи всеки месец. Те ще се организират сред 15-то и 20-то число, когато излизат справките за пробега и осъществяването на курсовете за предходния на месец. На тях ще се разискват проблемите, като ще се взимат и съответни решения за подобряването на услугата.

Савина Петкова изиска и бързо решение на казуса с линия 29, която се обслужва от „ Хеброс бус ”. Въпреки че в последния месец от компанията са вдигнали % на осъществяване, то към момента е под заложения най-малко в контракта.

Превозвачите и зам.-кметът реализираха единодушие да се види осъществяването по линията в идващите седмици, а на 26 март да се вземе решение дали тя да остане при „ Хеброс бус ” или да бъде разпределена към различен транспортьор в консорциума. Обсъдена бе и опция линията да бъде поета от различен транспортьор, до момента в който „ Хеброс бус ” успее да реши проблемите с липса на водачи.

„ Решението кой да бъде транспортьор по линия 29 би трябвало да бъде взето от участниците в Консорциум„ Пловдив – 2017 “ ДЗЗД. Ние, като възложител, настояваме те да извършват изискванията по контракта и своите курсове. Не може да допуснем жителите на Пловдив, измежду които и огромен брой възпитаници, да чакат рейсове, които може и да не се появят ”, съобщи Савина Петкова.
Ако до 26 март не бъде взето решение от Консорциума за обслужването на линията, Община Пловдив ще употребява всички дадени й от закона благоприятни условия, с цел да реши казуса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР