Проведе се онлайн среща, на която бяха обсъдени основните цели,

...
Проведе се онлайн среща, на която бяха обсъдени основните цели,
Коментари Харесай

Зам.-министър Бакаливанов: Чрез проекта „Здравеопазване за всички“ създаваме условия за улесняване достъпа до здравеопазване на уязвимите групи

Проведе се онлайн среща, на която бяха разисквани главните цели, действия и предстоящи резултати, заложени по план № BGLD-1.006-0001 „ Здравеопазване за всички “.

Проектът се извършва от Министерството на здравеопазването в партньорство с Националната мрежа на здравните посредници.

Информационното събитие беше намерено от заместник-министъра на опазването на здравето доцент доктор Любомир Бакаливанов, който акцентира значимостта на плана по повод осъществяването на националните здравни политики, касаещи уязвимите групи. „ Чрез реализацията на този план ще бъде усъвършенстван здравният статус на най-уязвимите групи от популацията и ще усъвършенстваме осъществяването на националните здравни политики измежду маргинализираните общности, живеещи в изискванията на беднотия и обществено изключване. Проектът планува действия в региона на майчиното и детското опазване на здравето, фамилното обмисляне и предварителната защита на полово портативните инфекции. Целта ни е да създадем условия за улеснен достъп на уязвимите групи до здравни услуги, което значи обезпечеността със здравни услуги да бъде обезпечена за всички жители на страната “, уточни доцент Бакаливанов.

Проф. Ивайло Търнев, координатор по плана, акцентира ролята на Националната мрежа на здравните посредници като сътрудник на Министерството на здравеопазването и в елементи разяснява аспектите, по които Националната мрежа и Министерство на здравеопазването ще си сътрудничат за сполучливото осъществяване на плана.

Сред дейностите, заложени в плана, са възстановяване на механизма за използване на националните здравни политики на локално равнище, създаване на ефикасен модел на работа в спешни обстановки (като пандемията от COVID-19) във връзка с обществено изключени и изолирани общности, разширение на обсега на работата на здравните посредници и така нататък

Проектът „ Здравеопазване за всички “ се осъществя в границите на Програма „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “, финансирана от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР