Проведе се извънреден експертен съвет на управляващата коалицияСрещата мина стандартно,

...
Проведе се извънреден експертен съвет на управляващата коалицияСрещата мина стандартно,
Коментари Харесай

1 януари 2024 остава датата за приемане на еврото

Проведе се ексклузивен експертен съвет на ръководещата коалиция

Срещата мина общоприетоо, обсъдихме антиинфлационните ограничения, което беше най-важното, и в този момент ще ги обсъдим и в партиите, само че има единодушие по по-голямата част от тях, сподели Ивайло Мирчев от "Демократична България " пред публицисти след края на Експертния съвет на ръководещата коалиция довечера в Министерството на финансите, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Обсъдихме тематиката за еврото. Датата на този стадий си остава и работим по 1 януари 2024 година, както е декларирано още през 2017 година, добави той. Тук става дума за проект, който е действен, който е за подготовка, техническа, на банките, а другояче, във връзка с стратегическата част, занапред в Народното събрание ще си има спор ", разяснява Мирчев.

Председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната " Андрей Гюров разяснява, че са разискали антиинфлационните ограничения, препоръчани от сътрудниците. В момента плановете към този момент са подготвени, уточни той. Сега ще се върнем при парламентарните групи и ще ги обсъдим с тях, добави Гюров. "Имаме задоволително буфер да работим с бюджета, тъй че да можем да подкрепим хората по най-хубавия вероятен метод ", разяснява той.

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански ( "Има подобен народ ") сподели, че се работи от позиция на стратегическите цели за въвеждане на еврото и в това време по така наречен механически и действен проект. Казах, че може да бъде разискван в бюджетната комисия. Стратегическите цели е обикновено да бъдат разисквани там, сподели той.

Мисля, че всички разбрахме какъв брой е значимо стратегическите цели да бъдат разисквани там, където им е мястото - в бюджетната комисия, в Народното събрание даже, само че всички се съгласихме, че има още какво да се прави, разяснява Каримански на въпрос дали има разминаване сред сътрудниците. Той сподели, че до момента в който не са получили нищо в допълнение като разбор, датата за влизане в еврозоната остава 1 януари 2024 година Когато получим нужните разбори от Министерството на финансите и от останалите институции, тогава към този момент ще преценим всичко, дали "се връзва по този начин, както е планувано ", добави Каримански.

Миналата седмица в декларация от името на "Има подобен народ " от парламентарната естрада Каримански изиска Националният проект за въвеждане на еврото да бъде разискван в Народното събрание и подсети за съдружното съглашение и заявения там приоритет еврото да бъде въведено след разбор и осведомителна акция.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР