Проведе се генерална репетиция преди гала концерта на 22-ия майсторски

...
Проведе се генерална репетиция преди гала концерта на 22-ия майсторски
Коментари Харесай

Десетки оперни певци взимат участие в майсторски клас на Райна Кабаиванска

Проведе се генерална подготовка преди церемония концерта на 22-ия майсторски клас на Райна Кабаиванска, предава NOVA. Спектакълът е в неделя в зала " България “ с присъединяване на Софийската филхармония. На сцената ще пеят десетки надарени оперни артисти от България и света. Майсторският клас е проведен от Нов български университет.

София Соловий е украинска оперна певица. Живяла е в един от бомбардираните градове. Единствено операта я откъсва от войната. " Видях страха, гибелта и нещастието. Като актьор нуждая се да изразя това, която затаих в себе си през последните месеци “, споделя тя. В българската столица е по покана на Райна Кабаиванска. " Първият ми мастърклас при нея беше преди 15 години в Италия. Днес изучавам моите възпитаници на това, което ме учеше Райна Кабаиванска “, споделя още певицата.

Божидар Божкилов е измежду новата вълна гении в школата на родната оперна прима. " Бях на 13-14 години и гласът ми към този момент беше много по-различен от на моите връстници. И всеки ден получавах от тях въпроса за какво си губиш времето да не направиш нещо с този глас, очевидно ти е спуснато от горната страна “, спомня си той. Послушал ги, а геният му го отвел до Ла Скала. Той и още 14 оперни артисти се пребориха с конкуренцията, с цел да образуват 22-ия майсторски клас на Кабаиванска.

" Да преподаваш е много мъчно, тъй като би трябвало да си и малко психиатър. Намерих доста нови гении, което е най-важно “, твърди Райна Кабаиванска. В продължение на три седмици гениите усъвършенстваха уменията си, а кулминационната точка е на следващия ден. " Ще създадем един огромен концерт в зала " България " и по този начин ще може да чуете моите чудесни, нови възпитаници “, добавя примата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР