Проведе се брифинг на Районна прокуратура - Пловдив и МВР-Пловдив

...
Проведе се брифинг на Районна прокуратура - Пловдив и МВР-Пловдив
Коментари Харесай

Разкриха пловдивски полицай, опитал да източи от застраховател 90 000 лева

Проведе се брифинг на Районна прокуратура - Пловдив и МВР-Пловдив по отношение на досъдебно произвеждане за персонално укривателство и опит за машинация, в който е взел участие полицейски чиновник, съобщи Plovdiv24.bg. 
Участваха областен прокурор Чавдар Грошев, шефът на ОД на МВР-Пловдив Васил Костадинов, и наблюдаващият прокурор Димитър Костов.
Две лица са сполучливо арестувани. Образувано е досъдебно произвеждане за опит за машинация на застрахователно сдружение, и има второ обвиняване за опит за промяна на самоличността на каралият автомобила. Образувано е и настрана досъдебно произвеждане за породената злополука. 
ПТП-то се е случило на сектора сред с. Поповица и първомайския квартал " Дебър ". Този регион е обслужван от РПУ Асеновград. Шофьорът провокирал злополуката е от региона на Асеновград, а някогашният служител на реда е бил чиновник на пловдивската " Пътна полиция ".
Щетите по автомобила са оценени в размер на 90 000 лева Нямало е потърпевши жертви, защото водачът на автомобила самичък е направил злополуката.  
Прокурор Димитър Костов показа че трети човек забъркан в случая е подал сигнал към полицията за случилото се. Била е получена и тъжба от застрахователната компания към Министерство на вътрешните работи за опит за машинация към тях. 
" Става въпрос за опит от страна на притежателят на автомобила и служителя на реда да заблудят застрахователите да им изплатят вреда в размер на 90 000 лв. без съображение. Собственикът на автомобила и служителя на реда са били пияни, и са дали на  трети човек от компания ключовете от джипа " Мерцедес ". Tой е тръгнал с автомобила и аварирал. Звъннал е на служителя на реда за подпомагане, защото е считал че той ще знае какво да се прави следователно. Бившият служител на реда го е посъветвал, че най-добре е да сменят самоличността на водача, когато бъдат разпитвани кой е карал. Полицаят също по този начин обяснил, че няма по какъв начин застрахователите да платят, защото седналият зад кормилото бил пийнал. "
Повдигнати обвинявания към някогашният чиновник на КАТ и притежателя на джипа за опит за машинация. Мярката за неотклонение " парична гаранция " е в размер на 10,000лв за притежателя на автомобила и 3,000 лева за служителя на реда. Тъй като от случая е минало време, няма по какъв начин да се разбере какъв брой промила са имали в кръвта. 
В последна сметка измамата е разкрита посредством следствие полицията и прокуратура.
Наясно съм от началото със случая, защото персонално съм го водил. Искам да заявя изрично, че имаме непоносимост по криминалистични и всевъзможен тип корекционни прояви, които са в прорез на етичните права на чиновници на Министерство на вътрешните работи и са неприемливи за обществото ни. Надявам се и останалите общински и държавни органи да последват този образец и " сами да си чистят къщичките ".
Процедурата за освобождение на служителя от работа е задействана, а обвиняването е от предишния петък. Процесът е в ход, и в този момент следва дисциплинарно освобождение от работа. ", добави ст.комисар Васил Костадинов. 
Наказанието за машинация планува от 1-6 г отнемане от независимост, а за укривателство по ч.294 се планува отнемане от независимост до 5 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР