„Провъзгласяването на Независимостта на 22 септември 1908 година е едно

...
„Провъзгласяването на Независимостта на 22 септември 1908 година е едно
Коментари Харесай

Малина Николова: Независимостта е дело на българския народ и дело за българския народ

„ Провъзгласяването на Независимостта на 22 септември 1908 година е едно от най-значимите събития в историята на България. Прокламирането на българската Независимост е успех, знак на родолюбие, на отговорност за съдбините на страната и на народа, извор на самочувствие и народен оптимизъм за генерации българи “, това сподели в словото си във връзка Деня на българската Независимост регионалният шеф на област Враца Малина Николова. Тя акцентира в приветствието си значимостта на държавническия акт като най-висока точка на политическо съзнание.
Тържественото отбелязване на 110-тата годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България стартира с боен обред по издигането на националното знаме на площад „ Христо Ботев “ и исторически обзор на събитията от 1908 година.
Молебен за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. В знак на благодарност, пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя.
На проведеното от Областна администрация – Враца тържествено отбелязване на 110-тата годишнина от оповестяването на българската Независимост участваха кметът на Община Враца Калин Каменов и кметове на общини от региона, ръководителят на Общински съвет – Враца Румен Антов и общински съветници, шефове на държавни и локални управляващи, заместител регионалният шеф Мирослав Комитски, заместник-кметовете на община Враца Мария Попова и Петя Долапчиева, общественици, възпитаници, жители и посетители на града.
По самодейност на регионалния шеф Малина Николова и под нейн патронаж, за първи път общините от област Враца отбелязваха дружно Деня на Българската Независимост с двучасов концерт – театър „ 110 години Независима България “. В него участваха самодейни и професионални танцови сформира, певчески и мажоретни групи от област Враца. Те пресъздадоха традициите и със своите осъществявания трансфораха Деня на Независимостта в същински празник. Тържеството приключи с огромно българско хоро, в което се включиха всички участници и посетители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР