Провалиха се усилията да имаме едно работещо правителство, което да

...
Провалиха се усилията да имаме едно работещо правителство, което да
Коментари Харесай

Искри между Вигенин и Лорер заради изгонените руски дипломати


Провалиха се напъните да имаме едно работещо държавно управление, което да извършва мощни обществени задължения. Не мисля, че случилото се е затворена страница. Това съобщи зам.-председателят на Народно събрание от в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 534
„ В доста огромна степен зависи какви са желанията на най-голямата партия в Народно събрание – Политическа партия. Заявката, която чух през днешния ден бе избори. Известно примирение би довело до известна стабилизация в политическата конюнктура “, акцентира той.

„ На нас ни е нужна ясна коалиция, която да носи отговорността. За нас не стои опцията едно държавно управление да стои в ръководството с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ние толкоз години сме се борили против това статукво. Ако това е опцията – по-добре да отиваме на избори “, изясни Вигенин.

„ Хората би трябвало да знаят, че в случай че няма държавно управление обществената стратегия не може да бъде осъществена. Без нашето присъединяване в тази коалиция тази обществена стратегия нямаше да бъде изпълнена, тъй като не беше заложена в стратегиите им. Ние нямаме защо да съжаляваме в нашето присъединяване. Не бива да забравяме на кого се дължи тази поредност от събития. Не че сме били безгрешни, само че към днешна дата държанието на Има Такъв Народ не беше градивно. Те недоволствана за постове и средства. Надявам се, че измежду този интервал на турболенции някои са си научили урока “, съобщи.

По отношение на изгонените съветски дипломати, Вигенин съобщи: „ Не е на Асен Василев отговорността за дейностите на Кирил Петков. От наша позиция отговорността е персонифицирана. С тези деяние провокира проблем в обединението и за страната “, сподели зам.-председателят на Народно събрание. Той добави, че в съглашението за поддръжка са настояли да се подобря дипломатическите връзки сред България и Русия, отчитайки хода на Петков като неточност.

Темата разорещи пристрастеностите сред и Кристиан Вигнин. Според Лорер този ход е подсилен от евроатлантическите ни сътрудници, също така нямало политическа логичност да има 140 представители на Русия у нас, защото няма развиване нито в туризма, нито в двустранните връзки, нито в стопанската система. Вигенин възрази, че сходна политика е неприемлива и би трябвало да се поправи. Освен това десетки съветски фамилии е трябвало да изоставен страната за три дни.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР