Провален експеримент, Да ходят да се правят, че работят някъде

...
Провален експеримент, Да ходят да се правят, че работят някъде
Коментари Харесай

Експерт: Насилственото връщане в офиса е лудост, ето защо

" Провален опит ", " Да вървят да се вършат, че работят някъде другаде ", " Аз дори поставям работещите по един план да седят дружно " - малко откакто маските и противоепидемичните ограничения паднаха, спадна и желанието на работодателите да толерират хибридния модел на работа. От месеци сме очевидци на директни офанзиви против домашния офис, а на от ден на ден места непосредствено връщат чиновниците по бюрата.

Междувременно, разнообразни изследвания демонстрират, че продуктивността не нараства след смяната. Въпреки това, мениджърите и ръководителите не престават да упорстват с упованието, че правенето на едно и също ще донесе друг резултат. " Това е дефиницията на полуда, другари ", написа в своя публикация за Entrepreneur поведенческият психолог доктор Глеб Ципурски, който работи с висши управителни фрагменти в бизнеса.
 Над 40% от британците могат да работят от у дома
Над 40% от британците могат да работят от у дома

Преди ковид едвам 12,5% от жителите на Обединеното кралство са имали опция за хоум офис

Контекст : на консултантската компания EY-Parthenon по-рано през този месец сподели, че след 5 следващи тримесечия на спадаща работливост в Съединени американски щати, към този момент приказваме за равнища, невиждани от 1948 година до момента.

На този декор над две трети от бизнес водачите, взели участие в на Slack, признават, че са под огромен напън точно за това подчинените им да бъдат по-продуктивни.
 Трябва ли чиновниците, които работят от у дома, да получават по-малко от останалите?
Трябва ли чиновниците, които работят от у дома, да получават по-малко от останалите?

Отговарят фирмите

Очаквано, ръководителите търсят бързо, на ниска цена и дейно решение на казуса. Проблемът е, че реалността изисква да изберат максимум 2 от тези 3 характерности.

Магическият офис : Заради неспособността си да видят другите разновидности за справяне с рецесията на продуктивността, а и от боязън, че ще се наложи радикално да трансформират статуквото, от което са част, изпълнителните шефове гледат с вяра към връщането в офиса като лек за ниската работливост, само че редица изследвания потвърждават противоположния резултат, отбелязва доктор Ципурски.

на Gallup откри, че работещите отдалечено чиновници страдат от неналичието на автономност сега, в който бъдат задължени да се трудят в офиса и това понижава ангажираността им. Намаляващата ангажираност е намаляваща работливост, а това по оценки на специалистите е проблем, който коства на фирмите по света по 7,8 трлн. $ на година.
 Софиянци желаят заплата над 2000 лв. и работа от у дома
Софиянци желаят заплата над 2000 лв. и работа от у дома

Според данните на Агенцията по заетостта, нивото на записаната безработица в страната продължава да се намалява, като доближи нова рекордно ниска стойност от 4.9%

Нека боравим с съответен образец. на нюйоркската Federal Reserve Bank и университетите в Харвард и Айова демонстрира, че софтуерните инженери, ситуирани в разнообразни здания от един и същи кампус правят повече работа от тези, които се трудят един до друг с сътрудниците си. Дълбоката централизация е доста мъчно постижима в актуалните open space офиси, а не постоянно човек може да се затвори в някоя зала, с цел да си събере мислите.

Има обаче един огромен плюс - колаборацията онлайн е по-добра. От същото проучване се вижда, че програмистите, които работят дружно, дават повече противоположна връзка на непознатия код - нещо, което е изключително потребно за по-младите и неопитни в екипа.

Още малко за менторството : На доста места съществува вярването, че когато напълниш офиса с хора, те вълшебен ще стартират да си оказват помощ, по-опитните ще направляват по-неопитните и така нататък Както всички сме усещали, това не се случва по този метод или най-малкото не е в границите на класифициран и резистентен развой, а вместо това се въздейства от атмосферата в офиса и междуличностните връзки. Иначе казано, не работи добре.
 Защо не би трябвало да бъркаме работата от у дома с отмора
Защо не би трябвало да бъркаме работата от у дома с отмора

По време на пандемията множеството работещи от у дома прекарват по-дълго време в работа

Д-р Ципурски борави с термина " структурирано менторство ". В рамките му опитни и неопитни се сплотяват към умения, ползи и цели. Освен това е доста добър вид в хибридна среда, в случай че се следват тези стъпки:
Планиране на срещи онлайн с съответна програма; Използване на видеовръзка, чатове и принадлежности за взаимна работа през останалото време; Задаване на ясни цели и за двете страни; Следене и оценка на напредъка.
Това изисква инвестиция на време и запаси, само че е единственият работещ вид в новата хибридна действителност, уверен е специалистът.

От друга страна : Оптимистичният взор на доктор Глеб Ципурски към хибридния модел на работа не би трябвало да ни оставя с усещането, че той няма никакви дефекти.
 Как работата от у дома забавя възобновяване на стопанската система
Как работата от у дома забавя възобновяване на стопанската система

Дори и да го ненавиждате, пътуването до работа е положително за икономическото развиване

Главният икономист на EY-Parthenon Грег Дако разяснява пред Fortune, че сривът в продуктивността може да бъде пояснен и с неуместно проведени хибридни модели на работа. По думите му работата от у дома ще се резервира като опция, само че последователно ще се наложи наклонността да се прекарват по 3-4 дни на място - а не по 1-2.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР