Провалът на сегашното управление е неизбежен. Това заяви председателят на

...
Провалът на сегашното управление е неизбежен. Това заяви председателят на
Коментари Харесай

Карадайъ с тежки думи след заседанието на Централния съвет на ДПС

Провалът на настоящето ръководство е неминуем. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след съвещание на Централния съвет на партията.

"Оценката за свадите в страната, е че неуспехът на настоящето ръководство е неминуем. Демокрацията е застрашена, стабилността на страната е под опасност, това е наша отговорност. Ние сме длъжни да защитим демокрацията в името на българските жители “, добави Карадайъ.

Той разяснява и концепцията за унищожаване на машинното гласоподаване за локални и парламентарни избори. По думите му изборните правила още веднъж се трансформират в последния миг. "Държавата абдикира от задължението си да обезпечи почтени и транспарантни избори.

Вместо страната да закупи, обезпечи сигурността и сертификация на машините, ръководещите голословно оферират анулация на машинното гласоподаване. Ние сме освен за машинно гласоподаване, само че и за машинно броене на гласовете. Това ще отстрани субективния фактор.

Призоваваме всички партии, държавни органи и институции да бъдат във висотата на своите пълномощия и да подсигуряват почтени избори “, сподели още ръководителят на Движение за права и свободи.

"Убедени сме, че при машинно гласоподаване няма да има сбъркани бюлетини, а недействителните гласове ще бъдат минимизирани. Ние предлагаме две неща – машинно гласоподаване, машините да са благосъстоятелност на страната, софтуерът да бъде направен от държавна компания, съхранението и защитата да бъде обезпечено от страната и одитът и организацията да бъде от държавен орган “, разясни той.

Относно задачите на Движение за права и свободи за локалните избори, Мустафа Карадайъ акцентира, че за тях е значимо да запазят въздействието, което имат в локалната власт, в случай че може и да го разширят. "Направихме разбор на резултатите на европейските избори и на обществено-политическата конюнктура в страната, положението на структурите ни.

Приехме решение, обвързвано с идните локални избори и избрахме критерии и процедури за претенденти за общински съветници и кметове ", уточни той.

"Анализът обхвана и икономическото положение на страната, неналичието на промени и положението на правата и свободите и опазването на здравето “, посочи ръководителят на Движение за права и свободи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР