Провалът на Румен и служебното му правителство с кораба Вера

...
Провалът на Румен и служебното му правителство с кораба Вера
Коментари Харесай

РЕЗИЛ В ЕВРОПА! Провалът на Радев и министрите му с кораба Вера Су стигна чак до Евронюз: Необяснима небрежност и липса на план за действие

Провалът на Румен и служебното му държавно управление с кораба " Вера Су ", който съвсем месец към този момент е затънал край крайбрежията на Камен бряг, чак до авторитетното издание " Евронюз "

„ Български деятели показаха опасения за околната среда поради корабокрушение, съдържащо рискови азотни торове. Товарният транспортен съд " Вера Су " - съдържащ повече от 3000 тона азотни торове - се смята за потопен край северното крайбрежие на България “, написа в собствен материал международната организация.
свързани новини39426на 13.10.202111290на 12.10.2021
„ Корабът към този момент не може да бъде избавен ", сподели изпълнителният шеф на „ Морска администрация “ Венцислав Иванов.

Според ранните следствия, „ Вера Су “ се е наводнил заради неточности от екипажа на кораба. Той е плавал от Украйна до пристанището във Варна, когато се е забил на брега на Черно море на 20 септември.

„ Въз основа на събраните досега доказателства може да се заключи, че дежурният офицер е задремал за 15 до 20 минути и е пропуснал целесъобразната точка, с цел да може корабът да извърви нов курс “, обявиха проверяващите.

Опитите за разтоварване на 3300 тона азотни торове от „ Вера Су “ до момента бяха несполучливи. Въпреки, че метеорологичните условия се усъвършенстват, има основателни опасения за околната среда при абавената избавителна интервенция.
свързани новини6770на 11.10.2021
Неправителствени организации, в това число " Грийнпийс ", реагираха остро, че българските управляващи не са работили след корабокрушението няколко дни, заради спор със притежателя на „ Вера Су “. „ Ние сме възмутени от неналичието на явен проект за деяние, очевидната немарливост и забавянето на интервенцията “, се споделя в изказване на Грийнпийс България.

„ Ако изпускането на товара в морската вода продължи... това неизбежно ще докара до дълготрайни и необратими резултати върху екологичния баланс и екосистемите в региона. " Грийнпийс споделя, че анализът на локалната морска вода демонстрира съществуването на замърсяване. Нивата на азотни съединения във водата са близки до равнищата, които бихте очаквали да видите в градските канализации, споделиха от неправителствената организация.

„ Изпускането в морето на 3 300 тона азотни торове на борда би било еквивалентно на изхвърлянето в канализацията на множеството обитаеми места по Черноморието в една точка в региона на Яйлата “, декларират от Грийнпийс. „ От това, което видяхме до момента, има липса на подготовка, съоръжение и липса на проект за деяние, което намираме за недопустимо. “.

След няколко дни българските управляващи изпратиха плаващ кран към северното Черноморие, с цел да стартират да разтоварват товара от заседналия „ Вера Су “. Но при неприятни метеорологични условия някои количества бяха изсипани в морето и интервенцията беше спряна.

Служебното държавно управление на страната съобщи, че неговите цели са предотвратяването на евентуални вреди върху околната среда и опазването на човешкото здраве. Българският президент Румен съобщи, че страната не е подготвена да се оправи с сходен случай.

Говорителят на " Грийнпийс България " Петко Цветков съобщи пред националната телевизия, че управляващите са показали " безусловно необяснима немарливост ".

" Това ще докара до разцвет на водорасли, струпване на отрови, в това число премахване на кислорода от морската среда и всеобщо измиране на морския живот ", сподели той.

" Ще има директно влияние върху предпазените територии - върху Яйлата, върху Калиакра, върху резервата и неговата акватория. "
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР