Провалът на преговорите за формиране на коалиция в Германия с

...
Провалът на преговорите за формиране на коалиция в Германия с
Коментари Харесай

Шулц заговори за нови избори за Бундестаг


Провалът на договарянията за образуване на коалиция в Германия с присъединяване на консерваторите от Християндемократически съюз и Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС), "Зелените" и Партията на свободните демократи (FDP) би трябвало да докара до нови избори за Бундестаг. Това съобщи водачът на Социалдемократическата партия на Германия (SPD) Мартин Шулц в изявление за "Функе". Той също по този начин удостовери, че неговата партия няма да договаря за коалиция с ХДС/ХСС, до момента в който неин водач е Ангела Меркел.

"Ако договарянията за коалиция нямат триумф, ще са нужни нови избори. Отговорността за това ще носят Ангела Меркел, Хорст Зеехофер, Кристиан Линднер и Джем Йоздемир “, сподели той.

Шулц съобщи, че социалдемократите "няма да бъдат включени в държавното управление отпред с Меркел “. В същото време той означи, че "в ХДС от дълго време намерено приказва за времето след нея".

На 24 септември в Германия се организираха парламентарни избори, само че нито една партия не съумя да получи безусловно болшинство. Трите обединения, които наподобяват като единствена допустима коалиция, към момента имат доста разлики между тях. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР