Провалът на 46-ия парламент е бил предопределен с участието в

...
Провалът на 46-ия парламент е бил предопределен с участието в
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Паралелната държава сгреши с издигането на генерал от запаса за президент

Провалът на 46-ия парламент е бил съдбоносен с присъединяване в него на така наречените протестни партии, счита някогашният длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки.

" Още съществува тази вълна, която вкара в политиката така наречен протестни партии, а те явно не са подготвени да ръководят. Те са програмирани да изпълнят избрани задания, свързани с разбиването на националната държавност, и всичко се свежда до премахването на Спецправосъдието, отстраняването на основния прокурор ", съобщи той в предаването " Опорни хора " по Bulgaria ON AIR.

Според него президентът Румен Радев е направил всичко допустимо, с цел да се случи този сюжет. По думите му президентът е отлагал разпускането на Народното събрание, с което всеки ден е нарушавал Конституцията.

" Държавата ще преживее и без актуализация на бюджета. Тези приказки, че жителите ще пострадат, пенсионерите ще пострадат... Нищо сходно. Ще пострада администрацията. Едно постоянно държавно управление след изборите може да се оправи със обстановката ", уточни още проф. Близнашки.

" Катастрофата е обвързвана с това, че е изтърван контролът на цената на тока и водата. Хората занапред ще го усетят по джобовете си и тогава всички ще изскочат на улицата. Миналата година беше подправен митинг. Тепърва предстоят същинските митинги, тъй като ще се обиден материалните ползи на голяма част от българското население ", предизвести някогашният длъжностен министър председател.

Проф. Близнашки е на мнение, че външни фактори имат голям блян да приключат с опитите България да води самостоятелна политика. Такова вмешателство във вътрешните работи на България в никакъв случай не е имало, посочи той.

" Неслучайно Румен Радев на Шипка говореше да преодолеем страха. Той се опасява. Всички се опасяват от това, което вършат, тъй като последствията ще бъдат доста тежки за самите тях. Ако нещата се извърнат, Румен Радев ще носи наказателна отговорност за държавна измяна ", съобщи той.

" Въпросът е да се нанесе удар и да е ясно, че тази правосъдна система ще обслужва ползите на олигарсите. Големият проблем е паралелната страната - хората, които дирижират прехода в България. Те започнаха да измират. Вземат неверни решения и тези решения не могат да се преразгледат. В тези 30 години кой кадрува и се разпорежда с страната - остатъците от Държавна сигурност. Онези хора, които започнахме промените при започване на 90-те, не успяхме да се оправим с тях ", разкри проф. Близнашки.

" Децата и внуците на Държавна сигурност ще избавят демокрацията в България, това е неуместно! Но те схващат, че за това, което правят, рано или късно ще се търси доста тежка отговорност. Провалът е доста близо ", счита още той.

Проф. Близнашки заключи, че преди 5 години паралелната страна е позволила историческа неточност, когато е разрешила да се издигне кандидатурата на военачалник от запаса, визирайки Румен Радев.

" Отприщи се това събитие, което от историята е известно като бонапартизъм. Това е властнически режим от хора със характерно мислене, които гледат на политиката като на война ", акцентира проф. Близнашки по адрес на президента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР