Провал още няма. Това каза в предаването Говори сега по

...
Провал още няма. Това каза в предаването Говори сега по
Коментари Харесай

Асен Василев се извини на учителите

Провал още няма. Това сподели в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия съпредседателят на " " във връзка по мотив думите на служебния министър на финансите Росица Велкова  Росица Велкова Росица Велкова е родена на 16 март 1972 година в София.   Придобива магистърска степен по финанси, че България няма да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 година

Не разбирам за какво служебният кабинет не желае конвергентния отчет на Европейската комисия. Има време нужните закони да бъдат признати от идващото Народно заседание Нека да не предпоставяме какво ще написа в отчета. Що се отнася до инфлационния аршин, инфлацията стартира да понижава. Можем да осъществим всичките критерии, съобщи Василев.

По думите му приемането на антикорупционното законодателство се е провалило, тъй като някой искаше да опъне чадър над избрана застрахователна компания.

В отговор на въпрос той уточни, че подхванатите от държавното управление " Петков " ограничения не са вдигнали инфлацията. Ние сме дребна и отворена стопанска система. Инфлацията в България е по-висока от тази в Европа, тъй като сме по-бедни. В същото време имаше растеж на действителното произвеждане, без значение от цените, което не се е случвало от доста години, означи съпредседателят на Политическа партия.

Той разяснява и възмущението на профсъюз " Образование "  от думите му  " Когато оставиш учителите да вървят с чорапогащници с дупки, обикновено е да нямаме естествени учители в учебните заведения и в този момент занапред да навлизат нови фрагменти ".

Това не го подсетих на учителите, а на политиците, които отхвърлиха да гласоподават нашето предложение. Искам да се извиня на учителите, в случай че са се почувствали наранени, само че дълго време те бяха на опашката по заплати, сподели.

Аз си припомням сцените със седенките. ГЕРБ направиха едно положително нещо, като споделиха, че учителските заплати ще бъдат приоритет и ще станат 125% от междинната. Ние надградихме тази политика и направихме всичко допустимо учителските заплати да останат съответни при инфлацията. И какво се случи - предлагането ни беше неодобрено в бюджетна комисия тъкмо от ГЕРБ, тъй като страната щяла да банкрутира. ГЕРБ неодобряваха личната си политика, съобщи Василев.

Ние показахме, че може да се прави същинска европейска политика, без да се подвигат налозите, и в страната има пари. Вижда се, че когато няма корупция, пари има, добави той.

Съпредседателят на Политическа партия уточни, че съдействието с останалите партии след изборите ше зависи от това до каква степен политическите сили са подготвени да се изчистят от корупционни практики.

Попитан ще ръководи ли Политическа партия дружно с ГЕРБ, сподели: " Не, не мисля ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР