Провал на пленарното заседание. Парламентът не успя да събере кворум

...
Провал на пленарното заседание. Парламентът не успя да събере кворум
Коментари Харесай

Липса на кворум провали пленарното заседание

Провал на пленарното съвещание. Парламентът не съумя да събере кворум за начало на разискванията.

При първият опит се записаха 78 народни представители. За старт на съвещанието са нужни най-малко 121.

Заради това ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да разгласи 10-минутна отмора.

Последва втори опит за регистрация. Тогава се записаха 79 депутати, а Росен Желязков насрочи идващото съвещание за сряда.

Въпреки че бяха в залата, от ГЕРБ-СДС при първия опит се записаха двама депутати, а Движение за права и свободи, " Възраждане " и " ИТН " не се записаха.

От " Продължаваме промяната-Демократична България " се записаха 55 депутати, от Българска социалистическа партия – 20, и един самостоятелен.

Днес трябваше Народното събрание да прегласува вота на съмнение към кабинета " Денков " поради " неспособността на държавното управление да подсигурява националната сигурност и защитата на страната ". Вчера липса на кворум попречва Народното събрание да вземе дефинитивно решение по него.

Премиерът Николай Денков трябваше да дава отговор на въпроси на депутати в границите на блиц контрола. Той щеше да взе участие и в парламентарния надзор. В него трябваше да се включи и финансовият министър Асен Василев. Най-много въпроси – 5, имаше към министъра на околната среда и водите Юлиан Попов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР