Проукраински диверсанти навлязоха за втори път през последните два дни

...
Проукраински диверсанти навлязоха за втори път през последните два дни
Коментари Харесай

Диверсанти нахлуха отново в руските Белгородска и Курска области

Проукраински диверсанти навлязоха за повторно през последните два дни на територията на Русия. Те са влезнали в стъlкновения с съветската войска на територията на Белгородска и Курска области. Диверсионните групи включват Легион „ Свобода за Русия “, Батальон „ Сибир “ и „ Руски доброволчески корпус “, образувани от съветски жители, които се бият на страната на Украйна.

Украинската диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) навлезе на територията на Белгородска област, в региона на село Сподарюшино, сутринта на 14 март, оповестява телеграм каналът Mash. Според него в региона на село Сподарюшино е избухнал пердах, като проукраинските елементи са са навлезли от село Поповка, Сумска област на Украйна.

Общо украинската ДРГ се състои от към 30 души, твърди Mash. Вдигнати са военни самолети, с цел да отхвърлен офанзивата им. 

Танкове и бойни машини на пехотата настъпват към бойното поле от украинска страна, заяви съветският боен сътрудник Александър Коц. Едновременно с офанзивата на диверсантите се обстрелват белгородските села Грайворон и Козинка.

Белгород е обстрелван от сутринта. Според губернатора Вячеслав Гладков силите на Противовъздушна отбрана са свалили 8 въздушни цели при метода им към града. Един снаряд обаче е попаднал в лека кола, убивайки водача. Има и шест жертви на ракетни офанзиви в града.

Информацията за боевете с „ украинските диверсанти “ в региона на Теткино беше доказана от губернатора на Курска област Роман Старовойт. Според него съветските военни и граничари " не са и няма да позволен " " диверсанти " да влязат на територията на Руската федерация. „ Войниците от Граничната работа на ФСБ на Русия и Въоръжените сили на Руската федерация не им разрешиха и няма да им разрешат да създадат това “, написа той в канала си в Телеграм.

По-рано през днешния ден Легион „ Свобода за Русия “ и РДК приканиха жителите на Белгородска, Брянска и Курска области да се изтеглят, предупреждавайки ги, че ще ударят военни цели в граничните региони. Формациите нарекоха сходни офанзиви отговор на продължаващия обстрел на украински градове от съветски войски.

На 12 март в пограничните региони на Белгородска и Курска области се състояха боеве сред съветски военни и бойци от Легион „ Свобода на Русия “, РДК и  Сибирския батальон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР