Проучвайки черепите на древни жители на Карибските острови, учените установили,

...
Проучвайки черепите на древни жители на Карибските острови, учените установили,
Коментари Харесай

Карибските канибали от дневниците на Колумб наистина съществували

Проучвайки черепите на антични поданици на Карибските острови, учените открили, че испанците не са първите, които колонизират островите, а кръвожадните канибали, разказани в дневниците на Христофор Колумб , оповестява профилираното издание Scientific Reports, представено от Агенция " Фокус "

Докладите на Христофор Колумб за неговите пътувания до Карибските острови съдържат сърцераздирателни описания за набезите против локалното население на „ жестоки карибяни “, които ядяли хора и взимали дами в иго . Традиционно тези истории се считали за легенди, само че нови проучвания демонстрират, че Колумб е бил прав и е казвал истината .

Използвайки технологията за различаване на лица, американски учени, водени от Ан Рос от Университета в Северна Каролина, анализирали черепите на ранните поданици на Карибите, разкривайки историята на взаимоотношенията сред другите групи от популацията в този район .

Общо са оценени повече от 100 черепа от интервала 800-1542 година. Като „ генетични “ индикатори учените употребявали към две дузини точки, посредством които да преценяват размера на очните гнезда, дължината на носа и други черти на лицето. Анализът разкрил освен три обособени, несвързани групи поданици на Карибите, само че също по този начин е разрешил да възстановят техните пътища на миграция.

Най-изненадващото изобретение било, че кръвожадните карибски канибали - имигранти от карибското крайбрежие на Южна Америка - плавали освен до остров Гваделупа, както се смяташе по-рано, само че и доста по на север – освен това доста преди испанците да колонизират Ямайка, Испания и Бахамските острови.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР