Проучвате ли предварително работното си място, условията, които то предлага,

...
Проучвате ли предварително работното си място, условията, които то предлага,
Коментари Харесай

Има ли правилен начин да започнете своя кариерен път?

Проучвате ли авансово работното си място, изискванията, които то предлага, фирмената просвета? Обмислята ли опциите за развиване, които бихте могли да имате или разчитате по-скоро на усета си, без прелиминарен проект? Истината е, че доста сполучливи кариери са почнали и по двата метода.

Ако въпреки всичко сте по-скоро от първия вид претенденти, идващите няколко реда биха могли да ви бъдат потребни при избора на бъдещо работно място.

В множеството случаи хората, които неотдавна са на пазара на труда не са добре насочени в каква посока желаят да развиват уменията си и това е обикновено. Не би трябвало да се омаловажават обаче някои аспекти при избора на шеф, тъй като те могат да са основополагащи за един в действителност мощен старт.

Едно от най-важните неща, на които би трябвало да обърнете внимание, са изискванията и опциите за развиване, които работодателят предлага. Работен документ на от 2022 година сподели, че взаимоотношенията сред чиновник и шеф в действителност са най-важният определящ фактор за смислеността на работното място.

Затова едно от значителните неща при избор на компания е деликатното изследване на работодателя и неговото отношение към чиновниците.

Рработодателите, които се грижат за своите чиновници, оферират им разнородни благоприятни условия и ги стимулират да надграждат себе си и да разпростират капацитета си, са измежду най-предпочитаните.

Вероятно не знаете, само че съществува интернационална самостоятелна организация за инспекция и сертификация на най-хубавите практики в областта на човешките запаси - Top Employers Institute. Организацията е основана преди над 30 години и е сертифицирала над 2 000 организации в 121 страни по целия свят, в това число България. Тя прави това въз основа изчерпателен разбор на резултатите от изследване на въведените работодателски практики.

Анализът на Top Employers Institute обгръща общо 6 основни сфери в региона на човешките запаси, състоящи се от над 20 тематики, в това число тактика за хората, работна среда, привличане на гении, образование, многообразие, равнопоставеност и приобщаване, богатство и други Всяка година програмата излъчва утвърдилите се като топ работодатели, оказващи позитивно въздействие върху живота на над 9,5 милиона чиновници в международен мащаб.

Един от тези работодатели, добре познати на българския пазар, е. Веригата се подрежда измежду най-големите работодатели в страната. Близо 20% от чиновниците, които работят в компанията, са част от нея над 5 години, а повече от 14% – над 10 години. Тези резултати сами по себе си към този момент са доказателство за напъните на компанията във връзка с грижата и инвестицията в нейните чиновници.

BILLA разполага с четири обучителни центъра в разнообразни точки на страната, построени под формата на симулационни среди, през които всеки нов чиновник минава въвеждащо образование.

Обучителният център, стартира своята активност през 2016 година и има задачата да увеличи професионалната подготовка на новопостъпващите и актуалните чиновници на веригата.



Лицензирани специалисти ги образоват на голям брой разнообразни действия, свързани с работата в магазините, усъвършенстването на лидерските умения на сътрудниците и ръководството на човешки запаси.

След сполучливото довеждане докрай, чиновниците, придобили нови умения и пълномощия, получават документ от BILLA, който дава отговор на интернационалните стандарти на.

От години компанията има и менторска стратегия в помощ на всеки един нов чиновник, без значение от позицията му.

Веднъж навлезли в работния развой, хората в компанията могат да се възползват от образования на локално и интернационално равнище.

Служителите на управителни позиции имат безвъзмезден достъп до езикови образования и узаконяване на немски и британски език.

BILLA дава опция и за гратис присъединяване в стратегия, носеща името International Management Trainee Program, която дава късмет на стажанти на компанията да придобият скъп опит в бранша освен в България, само че и в някои от другите европейски страни, в които оперира REWE Group. По този метод участниците могат да задълбочат своите знания, като работят по планове с потвърдени експерти на световно равнище.

В допълнение, компанията бележи над 60% успеваемост на годишната си Стажантска стратегия. Голяма част от присъединилите се в самодейността остават след края на стажа си на непрекъсната позиция в BILLA.

Обратната връзка също е значима част от корпоративната просвета в компанията. Ежегодно BILLA провежда вътрешно допитване за удовлетвореността на своите чиновници и комуникира с тях ограниченията за усъвършенстване на процесите и надграждане, които подхваща, на база на получените резултати.

Друго значим принцип е, че управителните фрагменти са елементарно налични и отворени за връзка и това в допълнение улеснява процесите и способства за здравословната и по-продуктивна работна среда.

Освен с отличните условия на работа, множеството образования и бонуси, BILLA съумява да задържи висок % от своите чиновници и с действителни благоприятни условия за кариерно развиване, които им обезпечава.

Всеки 10-и човек от екипа на компанията е получил покачване през миналата година, а близо 2 000 души са минали сполучливо електронно образования за повишение на квалификацията си. Кариерното развиване на чиновниците по отношение на тяхната позиция и персонални упоритости е част от тактиката на веригата да бъде един от най-предпочитаните работодатели в страната.

В умозаключение, бихме желали още веднъж да ви върнем към най-важното, за което да следите, предприемайки нова стъпка по своя кариерен път – насочете се към място, където културата, работният развой и задачата на компанията съответстват в най-голяма степен с вашите самостоятелни разбирания и ценностна система.

Така доста увеличавате своите шансове да попаднете на шеф, който ще прави оценка вашия труд, капацитет, креативен хрумвания и ще предизвиква вашето развиване. Според чиновниците, които се усещат ценени, са моторът на успеваемостта и триумфа на работния развой. Ползите от това хората да бъдат задоволени и ценени на работното си място не се лимитират единствено до щастието на самите чиновниците, само че и доста покачват продуктивността в организацията и основават почва за сполучливо развиване на истински креативен хрумвания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР