Проучват се възможностите за изграждане на завод за производство и

...
Проучват се възможностите за изграждане на завод за производство и
Коментари Харесай

Изграждат завод за авточасти за електромобили в България

Проучват се опциите за създаване на цех за произвеждане и сглобяване на автомобилни съставни елементи за електрически транспортни средства в България, оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността.

Очаква се вложенията да надвишават 40 млн. евро, а броят на основаните нови работни места да доближи 800.

Проектът беше показан на служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов от представители на управлението на задгранична компания. На този стадий към този момент са извършени срещи за изследване на вероятните места за създаване на завода.

На срещата участваха Стефан Йонков, началник на Службата за търговия и стопанска система в Генералното консулство на България в Мюнхен и представители на баварска компания за капиталово консултиране, включена в плана.

Стоянов съобщи, че българският авто бранш е един от най-бързо разрастващите се и фирмите възнамеряват нови разширения. Той добави, че компаниите в региона на електрониката, електротехниката, осведомителните технологии и химическата индустрия регистрират положителни резултати.

„ България може да предложи висококвалифицирани фрагменти, само че ние се интересуваме от привличането на вложители, които са подготвени да заплатят съответно техния труд “, добави Никола Стоянов.  

Министърът показа индустриалните зони на България като сфера за вложения и проектите на Министерството на стопанската система и промишлеността за тяхното развиване.

Вчера, по време на посещаване на Стоянов в Индустриална зона – Костинброд, бяха представени вложения в размер на 70 млн. лв., съобщиха от министерството. До момента в региона на Костинброд частни компании са вложили над 200 млн. лева и са основали стотици нови работни места. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР