Проучването установява, че 61% от самоопределилите се републиканци казват, че

...
Проучването установява, че 61% от самоопределилите се републиканци казват, че
Коментари Харесай

Тръмп е начело в надпреварата за президентската номинация на републиканците

Проучването открива, че 61% от самоопределилите се републиканци споделят, че ще гласоподават за някогашния президент на Съединени американски щати в първичните избори на републиканците. Нито един от противниците на Тръмп не се приближава до него по рейтинг.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис и някогашната губернаторка на Южна Каролина Ники Хейли са подкрепяни от 11% от самоопределилите се републиканци. Предприемачът Вивек Рамасуами е подкрепян от 5%, а някогашният губернатор на щата Ню Джърси Крис Кристи получава 2%. 8% от републиканците споделя, че не са взели решение за кого ще гласоподават.

Първичните избори стартират на 15 януари в американския щат Айова.

Междувременно президентът Джо Байдън събра 15 милиона $ за предизборната си акция от донори единствено през уикенда в Лос Анджелис, съобщи Франс прес, цитирана от Българска телеграфна агенция.

Според локални издания в никакъв случай президент или претендент за президент не е събирал толкоз пари при едно само прекосяване през мегаполиса на киноиндустрията, където донорите по традиция са великодушни към претендентите на демократите.

В Лос Анджелис Байдън участва на срещи при закрити врата, само че имаше и два приема, до които бяха позволени публицисти. На тях Байдън похвали свършеното през президентския си мандат и предизвести, че най-голямата опасност против демокрацията е Тръмп. " Ако ние изгубим нашата народна власт, ние губим всичко ", съобщи той. Байдън добави, че Тръмп предизвиква политическото принуждение, вместо да го отхвърля.

Двете прояви, отворени за публицисти, се организираха в първокласни вили и на тях участваха звезди като Стивън Спилбърг и Лени Кравиц.

Байдън дълго време отхвърляше да нападна челно или даже да загатва предшественика си. Но демократът се сблъсква със спад в рейтинга и не съумява да трансформира в политически актив постигнатото в икономическата и обществената сфера.

Предизборната акция за изборите през 2024 година пък се обрисува да бъде една от най-скъпите в историята на страната. Според прогнозите на профилираната организация ГрупМ към 16 милиарда $ може да бъдат изхарчени за политически реклами по време на тази акция, което ще е с 30 % повече по отношение на миналата през 2020 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР