„Тревожно“ проучване разкрива ежедневни технически проблеми, пред които са изправени по-възрастните хора - тъй като милиони изобщо не използват интернет

...
Проучването установи, че 23% не могат да включат устройство и
Коментари Харесай

Проучването установи, че 23% не могат да включат устройство и да въведат информация за вход, както се изисква, докато 28% не могат за намиране и отваряне на различни приложения.

Подобни номера също така не успяха да запазят данните си за вход защитени, да актуализират или променят паролата си, да коригират настройките на устройството, за да улеснят използването, да използват мишка или клавиатура или да намерят и отворят уебсайт.

Около 35% не са успели да настроят Wi-Fi връзка на устройството си, докато около 2,7 милиона възрастни хора в Обединеното кралство просто изобщо не използват интернет.Онлайн жертви пишат на технологичните шефове

„Призив за събуждане“

Каролайн Ейбрахамс, директор на благотворителната организация в Age UK, каза, че цифрите „трябва да бъдат призив за събуждане за политиците, защото показват тревожна степен, до която бързането към „цифрово по подразбиране“ изключва по-възрастното ни население“.

Тя добави: „Фактът, че толкова много милиони възрастни хора не могат да участват безопасно и успешно онлайн, е неудобен истина за правителствата и други организации, които искат да намалят разходите, като преместят всичко онлайн, но това е нещо, с което трябва да се изправим и да действаме като общество.

„Ако не го направим, ние по същество казваме, че е добре за легионите на по-възрастните хора да не могат да правят обикновени неща като запазване на медицински преглед, организиране на синя значка за колата им или плащане за паркиране, а това със сигурност е напълно неприемливо.“

Прочетете още:< br />Вътре в дивата дума на крипто казината
Деца са измамени да споделят нецензурни изображения

Age UK, благотворителна организация, насочена към подпомагане на възрастни хора, призова обществените услуги да предложат лесен за -използване, офлайн начин за достъп до ключови услуги.

Той също така призова правителството да публикува актуализирана стратегия за подпомагане на хората от всички възрасти да се свързват онлайн.

Г-жа Ейбрахамс каза: " Това не е лудитско, далеч от това... а по-скоро признание, че онлайн методите просто не работят за милиони възрастни хора сега и никога няма да работят.

„Те трябва да могат да избират да имат достъп до публични услуги по по-традиционни начини - по телефона, писмо и лице в лице, според случая."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР