Проучването, проведено от благотворителната организация Surviving Economic Abuse, установи, че

...
Проучването, проведено от благотворителната организация Surviving Economic Abuse, установи, че
Коментари Харесай

Една на всеки пет жени има пари или притежания, контролирани от домашни насилници

Проучването, извършено от благотворителната организация Surviving Economic Abuse, откри, че една на всеки 11 дами е предиздвикала своя сътрудник или някогашен сътрудник да ограничи потреблението на банковата си сметка.

На една от девет дами също по този начин е бил блокиран достъпът до медикаменти, храна или шампоан, до момента в който кредитният рейтинг на една от 13 е съзнателно погубен или е изтеглил заем на нейно име, без сътрудникът им да изиска позволение.

Изследователи, които разгласиха констатациите на Международния ден за информираност по отношение на икономическото принуждение, откриха, че чернокожите, азиатските дами и дамите от малцинствата са съвсем два пъти по-склонни да понесат икономическо принуждение, в сравнение с белите дами – с към 32 % целеви, спрямо 18 % от бели дами.

Анна, чието име е променено, с цел да отбрани самоличността й, сподели, че насилникът й сътрудник я е предиздвикал да го поддържа финансово. Те притежаваха дом дружно и финансовото му принуждение към нея се утежни, откакто т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР