Проучването, направено за разпространението на COVID-19 в региона на Бургас,

...
Проучването, направено за разпространението на COVID-19 в региона на Бургас,
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Данните от Бургас показват изключително нисък риск за пребиваващите

" Проучването, направено за разпространяването на COVID-19 в района на Бургас, е от огромно значение за туризма ". Това написа на формалната си страница във Фейсбук министърът на туризма Николина Ангелкова. По-рано през днешния ден стана ясно, че под 1% от тестваните за ковид в Бургас са дали позитивен резултат за съществуване на антитела.
" Заедно с кмета на общината Димитър Николов, основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб присъствах в града при представянето на установените данни. Те демонстрират извънредно ниска циркулация на вируса и извънредно невисок риск за пребиваващите през идващите седмици.
Преди това организирах среща с представителите на бизнеса в Слънчев бряг, по време на която бе декларирано, че хотелите с туристи работят по напътствията на Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и международните здравни стандарти. Резултатите от района свидетелстват за успеваемостта на подхванатите от държавното управление навременни ограничения. В Бургаска област случаите с ковид са под 1% и районът е образец в това отношение. Ще продължим да прилагаме ограниченията още по-стриктно, с цел да подсигуряваме безпроблемен сезон за туристите и за работещите в бранша. Ще продължат и ограниченията на кабинета за финансова и обществена поддръжка на туристическия отрасъл, който е измежду най-засегнатите от пандемията “, написа Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР