Проучването на коронавирусната на Oxford-AstraZeneca върху деца е спряно. Решението

...
Проучването на коронавирусната на Oxford-AstraZeneca върху деца е спряно. Решението
Коментари Харесай

Спряха клиничните изпитвания на детска ваксина срещу коронавирус

Проучването на коронавирусната на Oxford-AstraZeneca върху деца е спряно. Решението ще е в действие до момента в който английският регулаторен орган проверява допустима връзка с образуването на редки кръвни съсиреци при възрастни, написа БГНЕС.
Проф. Андрю Полард от Оксфордския университет съобщи пред Би Би Си, че няма подозрения за сигурността на самото изпитване, само че учените му чакат спомагателна информация. До момента в тестването на имунизацията за деца вземат участие над 300 доброволци.
 Д-р Аспарух Илиев: Рискът от имунизацията на AstraZeneca е пренебрежимо дребен Д-р Аспарух Илиев: Рискът от имунизацията на AstraZeneca е пренебрежимо дребен
" Според мнението на ЕМА и анализите на данните от страничните случаи има връзка сред имунизацията на АстраЗенека и редките случаи на т...
По-рано Борис Джонсън сподели, че хората би трябвало да си получат инжекцията, когато бъдат поканени. Изследването, почнало през февруари, прави оценка дали имунизацията провокира мощен имунен отговор при деца на възраст сред 6 и 17 години. 
Комитетът по сигурност на EMA преглежда доста редки случаи на необикновени кръвни съсиреци при хора, имунизирани с имунизацията Oxford-AstraZeneca. В негово мнение се споделя, че комисията " към момента не е стигнала до умозаключение и инспекциите не престават и сега ”.
Потвърждавайки, че изпитването върху деца е краткотрайно спряно, проф. Полард сподели: " Въпреки че в детското клинично изпитване няма опасения за сигурността, ние чакаме спомагателна информация от медицинските управляващи за инспекция за връзка сред имунизацията и редки случаи на тромбоза ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР