Проучване в Англия показва, че две трети от заразените наскоро

...
Проучване в Англия показва, че две трети от заразените наскоро
Коментари Харесай

Две трети от заразените с Омикрон в Англия вече са прекарали Covid-19

Проучване в Англия демонстрира, че две трети от инфектираните неотдавна с разновидността Омикрон са споделили, че към този момент са били инфектирани по-рано с Covid-19.

Проучването по програмата React, която прави оценки в действително време за разпространяването на болестта, е осъществено измежду хиляди доброволци в Англия. На процедура изследването не е довършено, тъй като са нужни повече данни, с цел да откри какъв брой тъкмо са били наново инфектирани, само че резултатите до момента демонстрират несъмнено кои групи хора е най-вероятно още веднъж да се заразят с Covid-19.

Сред тези групи са здравните и обществените служащи и семействата с деца или там, където живеят повече хора под един покрив.

65% от инфектираните доброволци са декларирали, че преди този момент са давали позитивен тест за Covid-19. Почти всички от тях в този момент са били инфектирани с Омикрон. Няма изясненост какъв брой от доброволците, дали позитивна проба, са изцяло имунизирани. Две дози ваксина не дават задоволително отбрана против Омикрон, въпреки и да защищават против съществено заболяване.

Професор Пол Елиът от лондонския Имперски лицей, който е шеф на програмата React, съобщи, че сега се следи растящо разпространяване на вируса измежду децата след подновяването на образователните занятия и при по-възрастните хора, а това може да докара до нарастване на хоспитализациите.

Директорът на Агенцията за здравна сигурност Джени Харис сподели, че имунизирането си остава най-хубавия метод против съществено заболяване и хоспитализация и прикани неимунизираните и имащите право на бустерна доза да побързат.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР