Проучване сред над 8000 туристи от цял свят показва, че

...
Проучване сред над 8000 туристи от цял свят показва, че
Коментари Харесай

40% от туристите искат задължителна ваксина при пътуване

Проучване измежду над 8000 туристи от целия свят демонстрира, че над 40% от тях считат, че имунизирането би трябвало да стане наложително за пътешестване. Около 59% пък считат, че сходна мярка не би трябвало да бъде налагана.

Разделението по този въпрос е очевидно, само че в случай че има въпрос, по който има съвсем цялостно единогласие, това е " Обмисляте ли да пътувате, откакто възбраните бъдат вдигнати? ". Над 95% от участвалите в изследването дават отговор с " да ".

Най-много са потърпевши разграничените фамилии и другари

Макар насъбраното през последната година напрежение към ограниченията против ковид да наподобява като главен мотиватор за пътуващите, става известно, че най-вече са потърпевши връзките сред членове на фамилията и другари, живеещи в разнообразни страни. 56% от запитаните споделят, че първата причина, поради която ще пътуват след отпадане на ограниченията, е да посетят родственици и другари, написа dir.bg.

Кои съгласно туристите са най-ефективните способи за предотвратяване

Изискванията на управляващите към идващите в страните им чужденци мощно се разграничават, като включват условие за PCR или антигенен тест, наложителна карантина, наново тестване или композиция от всички тези. Според преценката на самите пътуващи обаче най-ефективно е тестването при идване (а не предварително) - 67% поддържат тази концепция. Според 17% би трябвало да има наложителна карантина за оптималната сигурност.

Опасно ли е да се пътува в този момент?

Запитани по какъв начин правят оценка риска за пътешестване в чужбина все още, повече от половината участници в изследването (54%) споделят, че съгласно тях макар разпространяването на вируса и новите разновидности пътуването " не е доста рисковано ". 12% считат, че е " доста рисково ", а към 34% мислят, че " би могло да е рисково, само че те самите не могат да преценяват какъв брой тъкмо ".

Анкетата е на уеб страницата за визова информация Schengenvisainfo.com и е извършено сред 20 февруари и 20 март измежду 8205 души, посетили уеб страницата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР