Проучване сред 2000 възрастни британци установява, че много от тях

...
Проучване сред 2000 възрастни британци установява, че много от тях
Коментари Харесай

Всеки втори британец не знае къде се намират сърцето и мозъкът на човека

Проучване измежду 2000 възрастни британци открива, че доста от тях не могат да посочат къде се намират главните органи в човешкото тяло , в това число сърцето, мозъка и белите дробове, и знаят малко за здравето си. Това оповестява StudyFinds.

В изследване измежду 2000 британци единствено двама от всеки трима (63%) имат вяра, че могат да дефинират тъкмо къде се намират сърцето и мозъкът . Само 22% са съумели да дефинират точното местонахождение на жлъчния мехур. Половината от интервюираните не са съумели да оповестят къде се намират бъбреците. Апендиксът основава най-вече компликации : едвам 38% знаят почти къде се намира той.

Участниците се оправят също толкоз зле с въпроси за тяхното здраве . Само 37% са уверени, че могат вярно да назоват кръвната си група. Само 24% знаят своя ИТМ (индекс на телесна маса) , само че признават, че въобще не схващат по какъв начин се пресмята. По-малко от 23% от хората знаят какъв би трябвало да бъде пулсът им неподвижен. Един интервюиран искрено декларира, че „ не знае нищо за човешкото тяло “.

Освен това хората, изключително мъжете, са по-малко склонни да търсят лекарска помощ от началото на пандемията от COVID-19 . За 37% от интервюираните това се дължи на нежеланието за претоварване на здравната система, а за 31% - на увереността, че здравословният проблем не е сериозен.

Само 50% от мъжете спрямо 63% от дамите се обаждат на своя доктор , в случай че видят признаци на рак. Жените също са по-склонни да посещават доктор за съвсем всички здравословни проблеми, в това число белодробни проблеми (51% до 44%) и проблеми с психологичното здраве (34% до 24%).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР