Проучване, ръководено от Ричард ван Бриймън - изследовател от държавния

...
Проучване, ръководено от Ричард ван Бриймън - изследовател от държавния
Коментари Харесай

Съставки на канабиса предпазват от заразяване с COVID-19

Проучване, ръководено от Ричард ван Бриймън - откривател от държавния университет на Орегон, е открило, че мънички молекули, открити в три киселинни съставки на канабиса - CBD-A, CBD-G и THC-A  - не разрешават на ковид да инфектира човешки кафези, оповестяват международни медии. Анализът е оповестен в Journal of Natural Products.

Силно наподобяващи действието на антибиотиците, тези молекули имат дарба да се свързват с шиповидните  " спайк " протеини на вируса, установяват учените. Надеждата им нараства при последващото проучване, разкрило, че тази дарба се трансферира на човешкото тяло и образува идеалната доза за попречване на болестта, споделя Ван Бриймън в телефонно изявление. Което не значи, че би трябвало да се откажем от имунизациите, доколкото анализът към момента е лабораторен и не е тестван всеобщо върху хора.

Все отново, позволеното по закон в някои американски щати потребление на медицинския канабис е едно от обясненията за по-ниските нива на инфектираните от COVID-19, на хоспитализациите и на смъртните случаи в тях, прибавя ученият. Докато в другите, където той не е узаконен, инфектираните са неведнъж повече.

Това мнение сигурно крие оптимизъм и вяра. Действително, в щати като Мейн, Ню Хемпшър, Аляска, Вашингтон, Колорадо и Калифорния, разрешили потреблението на дрогата, са регистрирани едни от най-ниските равнища на смъртност и на инфектирани от ковид. Хипотезата на Ван Бриймън за позитивния резултат на тези съставки на канабиса обаче към момента би трябвало да бъде изучен по-дълбоко и всестранно.

Изследователският екип е разпознал две канабидоидни киселини, употребявайки техника за скрийнинг, учредена на всеобщата спектрометрия, в лабораторията на Ван Бриймън. Те са изучавали растения, употребявани в диетичните добавки като посладители и за стимулиране на по-голяма физическа интензивност. 

Анализът им демонстрира, че канабидоидните киселини, намиращи се в канабиса и в неговите екстаркти, които към този момент се продават в магазините и са безвредни за хората, са ефикасно средство против разновидностите " алфа " и " бета " на ковид. 

Ван Бриймън твърди, че лицата, които употребяват артикули, съдържащи лечебната дрога, могат да ревизират документите им, с цел да се осведомят какво количеството от ефикасните против ковид блокери - CBD-A, CBG-A и THC-A - има в тях.

Най-добър резултат се реализира при оралния им банкет, показват учените. Докато пушенето и инхалациите не правят работа, тъй като загряването отстранява киселинната част от молекулата, която се бори с вируса. 

Следващата стъпка на екипа на Ван Бриймън ще е да продължи клетъчното проучване с различните разновидности на COVID-19. Ще се проведат проби с " омикрон " и пилотни изследвания за ефикасността и за оптималните дози. Целта на учените ще е да се произведат хапчета, съдържащи рафиниран дестилат от канабис, които хората да одобряват, с цел да намалят риска от възпаление от ковид, в случай че се били изложени на него. Има също опция те да се пият постоянно и от лица с компрометирани имунни система или работещи във високорискови области като опазване на здравето.

Подобно произвеждане обаче е много комплицирано. Канабидоидните равнища варират доста при другите типове марихуана и те би трябвало да се изолират доста деликатно, без топлинна обработка. Друг проблем е съставката THC-A, която е неразрешена от федералните закони за марихуаната и това лимитира учените от Орегон да тестват напълно резултата й против ковид даже в лабораторни условия. Изпитанията върху хора ще изискват разнообразни федерални разрешителни и евентуално ще са безценен и нескончаем развой. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР